U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Vachtmijt konijn

Gerelateerde informatie

Vachtmijt konijn

Vachtmijt konijn; wat betekent het?

Een konijn met vachtmijt heeft last van mijten en eitjes in zijn vacht. Deze kleine mijten zijn door de dierenarts gemakkelijk te vinden, door de vacht te kammen met een vlooienkam. De schilfers en korsten bekijkt de dierenarts onder de microscoop. Zo sluit hij/zij uit dat het om een schimmel gaat. Vachtmijt bij het konijn is vervelend en zorgt voor een lelijke vacht. Vachtmijt is gelukkig goed te behandelen. Het konijn kan de mijt ook bij zich dragen zonder er last van te krijgen, het is wel erg besmettelijk.

vachtmijt konijn

Vachtmijt konijn; symptomen

Een konijn met vachtmijt ziet er duidelijk aangetast uit. Vaak heeft hij er zelf ook echt last van. U kunt hem herkennen aan deze symptomen.

 

Vachtmijt konijn; wat kan ik zelf doen?

Aangezien vachtmijt bij het konijn net als huidmijt erg besmettelijk is, moet u in de eerste plaats naar de dierenarts voor behandeling. Ook zijn er maatregelen in huis nodig, om herbesmetting te voorkomen. Uw dierenarts adviseert u hierover.

Vachtmijt bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw konijn kale plekken, losse haren of schilfers? Zoek direct een dierenarts, uw konijn kan vachtmijt hebben. Dit is eenvoudig te behandelen. Geeft uw konijn in ieder geval nooit Frontline, dit kan dodelijk zijn.