U bent hier: Klachten bij uw dier Paarden Influenza paard

Influenza paard

Influenza paard: wat is het?

Net als bij mensen komt influenza ook bij paarden voor. De griep bij paarden verloopt meestal wel anders dan bij mensen het geval is. Als uw paard griep heeft, dan lijkt dit op een verkoudheid. Het griepvirus tast vooral de luchtwegen van uw paard aan. Daardoor lijkt de influenza op een verkoudheid. Hoesten komt daarbij het meeste voor. Vooral veulens en oudere paarden kunnen schade oplopen van het griepvirus. Er kan zelfs blijvende schade aangericht worden. Het griepvirus is te bestrijden door uw paard regelmatig te laten inenten. Zo voorkomt u dat uw paard ziek wordt van het griepvirus.

influenza paard

Influenza paard: symptomen

Influenza paard lijkt op een verkoudheid bij mensen. Uw paard hoest, wordt sloom en lusteloos. Soms treedt koorts op. Ook eet uw paard minder dan normaal en heeft hij last van waterige neusuitvloeiing. Bij dikke en gele neusuitvloeiing is er vaak sprake van een bijkomende bacteriële infectie. De griep gaat meestal binnen een week weer over. Heeft uw paard een infectie naast de griep? Dan kunnen de symptomen langer aanhouden en is een antibioticumkuur soms nodig.

Influenza paard: wat kunt u zelf doen?
Influenza is een vervelend virus en uw paard kan er flink ziek van zijn. Natuurlijk wilt u het griepvirus liever voorkomen dan genezen. Maar wat kunt u dan het beste doen? U kunt uw paard laten inenten tegen influenza. Het virus wordt het beste bestreden wanneer uw paard twee keer per jaar wordt ingeënt. Voor veulens en oudere paarden zijn inentingen extra belangrijk. Zij kunnen zelfs overlijden aan een flinke griep. Heeft uw paard eenmaal griep? Zorg dan voor een goede weerstand. Verzorg uw paard goed en laat hem voldoende rusten. Ook is het verstandig om uw paard in de wei te zetten. Zo heeft uw paard meer frisse lucht en kan hij beter herstellen.

Heeft uw paard influenza? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek
Is uw paard besmet met het griepvirus? Maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw paard? Neem direct contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan beoordelen of uw paard ook een infectie heeft. Eventuele behandeling kan gestart worden. De dierenarts geeft ook advies voor thuis. Vind meteen een dierenarts fo dierenkliniek of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek een verzekering