U bent hier: Klachten bij uw dier Paarden Neusuitvloeiing bij paarden

Neusuitvloeiing bij paarden

Wat is neusuitvloeiing?

Neusuitvloeiing is vocht dat uit de neus van uw paard komt. De neusuitvloeiing kan waterig en doorzichtig zijn, maar ook gelig en dik. De kleur en dikte van de neusuitvloeiing geven vaak een beeld van de aandoening. Zo is er bij gelige neusuitvloeiing vaak sprake van een ontsteking in het lichaam van uw paard. Neusuitvloeiing kan uit één of twee neusgaten komen. Neusuitvloeiing uit twee neusgaten betekent vaak een verkoudheid, of luchtwegproblemen zoals astma, bronchitis of COPD. Komt de neusuitvloeiing uit één neusgat? Dan is er meestal wat anders aan de hand. Uw paard kan bijvoorbeeld een vreemd voorwerp (takje) vast hebben zitten in de neusholte. Ook kan uw paard een kaakholteontsteking hebben. Neusuitvloeiing is vaak een reden om contact op te nemen met een dierenarts. De dierenarts kan u soms telefonisch advies geven.

Symptomen van neusuitvloeiing bij paarden

Neusuitvloeiing is vocht dat uit de neus van uw paard komt. Het vocht is waterig en doorzichtig tot geel en dik. De neusuitvloeiing kan uit beide of uit één neusgat komen. Ook kan de neusuitvloeiing heftiger worden tijdens inspanning. Afhankelijk van de oorzaak kunnen er andere symptomen ontstaan zoals hoesten en benauwdheid. 

Wat kunt u zelf doen tegen neusuitvloeiing bij uw paard?

Als uw paard last heeft van waterige en doorzichtige neusuitvloeiing is er meestal niets aan de hand. Zijn er geen andere symptomen en ziet uw paard er gezond uit? Geen reden tot paniek, deze neusuitvloeiing is normaal. Houdt de neusuitvloeiing lang aan of is het anders van kleur? Dan kunt u het beste contact opnemen met de dierenarts. Meestal zijn er andere symptomen aanwezig is heeft uw paard medische zorg nodig.

Heeft uw paard last van neusuitvloeiing? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw paard last van neusuitvloeiing? En maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw paard? Neem dan contact op met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan uw paard onderzoeken en de oorzaak vaststellen. Eventuele medicijnen kunnen voorgeschreven worden. Vind meteen een dierenarts bij u in de regio.  

Zoek een dierenartsZoek producten