U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Braken bij slangen

Braken bij slangen

Wat is braken?

Braken is het teruggeven van voedsel. Als uw slang wel eens braakt, dan kan dat door verschillende zaken komen. Uw slang kan braken als hij te grote stukken voedsel naar binnen heeft gewerkt of als hij kort na het eten opgepakt wordt. Ook kan braken komen door een te koude of te warme omgeving. Daarnaast is braken een symptoom van bijvoorbeeld gastro-enteritis. Een maag-darmontsteking bij uw slang is meestal een gevolg van de salmonella bacterie. Braakt uw slang eenmaal? Dan is er vaak niets aan de hand. Braakt uw slang regelmatig? Neem dan contact op met een dierenarts.

Symptomen van braken bij de slang

Braken is een symptoom en dus eenvoudig te herkennen. Het braken zorgt ervoor dat stukken voedsel van uw slang weer teruggegeven worden. Soms lijkt het alleen maar of uw slang gaat braken (kokhalzen) maar komt er geen echt voedsel omhoog. Naast braken kan uw slang last hebben van andere symptomen. Bij elkaar kunnen de symptomen soms duidelijk maken waar uw slang last van heeft. Langdurig braken is altijd een reden om contact op te nemen met een dierenarts.

Wat kunt u zelf doen tegen braken bij uw slang?
Braken is soms eenvoudig te voorkomen. Zorg ervoor dat uw slang na een maaltijd een aanzienlijke ‘rustperiode’ heeft. Pak uw slang niet op en zorg niet voor stress. Doe bijvoorbeeld niet plotseling de lampen aan in de nacht. Ook dit kan voor braken zorgen. Daarnaast kunt u er voor zorgen dat de omgeving van uw slang precies goed is: niet te koud en niet te warm. De dierenarts kan u adviseren over de leefomgeving van de slang.

Heeft uw slang last van braken? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Braakt uw slang? Maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw slang? Twijfel dan niet maar neem contact op met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan uw slang onderzoeken en bepalen waar het braken door veroorzaakt wordt. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.  

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering