U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Mijten bij de gekko

Mijten bij de gekko

Wat zijn mijten?

Mijten zijn kleine geleedpotigen. Ze behoren tot de categorie parasieten. Mijten leven ten kosten van een ander dier (gastheer). Mijten leven van huidschilfers van andere dieren. Sommige mijt soorten eten elkaar ook op. Uw gekko kan last hebben van mijten. De mijten die op uw gekko zitten zijn kleine rode, bruine of zwarte diertjes. Ze zitten meestal rondom de ogen of de geslachtsorganen. Mijten zijn erg vervelend. Vooral omdat ze moeilijk te verwijderen zijn.

Symptomen van mijten bij de gekko

Mijten kunt u herkennen aan een zilverachtig laagje op uw gekko. De mijt laat deze laag achter na het vervellen. In de nacht kunt u de mijten zelf op uw gekko aantreffen. U ziet ze als zwarte stipjes. Uw gekko kan jeuk krijgen en een geïrriteerde huid overhouden door de aanwezigheid van mijten. 

Wat kunt u zelf doen tegen mijten bij uw gekko?

Mijten bestrijden is erg lastig. Kijk daarom altijd goed naar een gekko voordat u deze aanschaft. Koop nooit een gekko met mijten. Ook nieuw gekochte spullen voor in het terrarium dient u grondig schoon te maken voordat u ze plaatst. Is uw gekko eenmaal besmet met mijten? Dan moet de gehele leefomgeving van uw gekko ontsmet worden. Uw dierenarts kan hiervoor een speciaal ontsmettingsmiddel voorschrijven.

Heeft uw gekko last van mijten? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw gekko last heeft van mijten? En wilt u een ergere invasie voorkomen? Maak dan meteen een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan meteen bekijken of uw gekko echt mijten heeft. Daarna kan hij een behandeling starten en advies voor thuis meegeven. Zoek direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts