U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Mondrot bij slangen

Mondrot bij slangen

Wat is mondrot?

Mondrot is een bacteriële infectie aan de weke delen van uw slang. De weke delen zijn het gehemelte, het tandvlees en de tong van uw slang. Mondrot is meestal het gevolg van een andere ziekte. Het ontstaan van mondrot wordt veroorzaakt door een lage weerstand van uw slang. De oorzaak is dus meestal een virusinfectie, stress of legnood. Ook kunnen verkeerde leefomstandigheden zoals slechte hygiëne en een te lage temperatuur in het terrarium leiden tot mondrot. Mondrot is een infectie waarbij er een soort witte pus in de mond ontstaat. Blijft de mondrot onbehandeld dan kunnen er zelfs infecties aan het kaakbot ontstaan waardoor dit in tweeën breekt. Mondrot is altijd een reden om een bezoekje te brengen aan een dierenarts.

Symptomen van mondrot bij uw slang

Mondrot is een infectie aan de mond van uw slang. U kunt zelf vaststellen dat de mondholte en het slijmvlies roder zijn dan anders. Ook ziet u vaak wit-gele aanslag in de mond of woekeringen van ontstekingshaarden. Daarnaast kan de aanwezigheid van andere ziekten er voor zorgen dat uw slang last heeft van meerdere symptomen. 

Wat kunt u zelf doen tegen mondrot bij uw slang?

Heeft uw slang witte uitslag in zijn mond en denkt u dat het mondrot is? Maak dan een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. Uw slang moet altijd behandeld worden tegen mondrot met een antibioticakuur. Ook is het waarschijnlijk dat uw slang een andere ziekte heeft waardoor de mondrot veroorzaakt wordt. Deze ziekte zal dan ook behandeld moeten worden. Natuurlijk wilt u dat uw slang zo snel mogelijk beter is. Zelf kunt u zorgen voor versterking van de weerstand en het immuunsysteem van uw slang door het multivitamine poeder van Exo Terra te geven.

Heeft uw slang last van mondrot? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw slang last heeft van mondrot? En maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw slang? Maak dan meteen een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw slang onderzoeken en vaststellen of uw slang mondrot heeft. Ook kan uw slang behandeld worden met medicijnen. Zoek direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten