U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Salmonella bij slangen

Salmonella bij slangen

Wat is een salmonella infectie?

Salmonella is een bacterie. Bijna elke slang is drager van de salmonella bacterie. Toch kan 80% de ziekteverwekker bij zich dragen zonder er zelf ziek van te worden. De salmonella bacterie kan een maag-darminfectie veroorzaken bij de slang. De salmonella maakt uw slang ziek als uw slang last heeft van stress, slechte weerstand of andere ziekten. De bacterie krijt dan de kans om zich uit te breidden. De salmonella bacterie kan ook andere dieren en mensen ziek maken. U kunt dus last krijgen van de salmonella die uw slang bij zich draagt. Het is te voorkomen door de juiste hygiëne in acht te nemen. Was altijd uw handen nadat u uw slang heeft aangeraakt. Ook als u in aanraking bent geweest met zijn voedsel of het terrarium is handen wassen noodzakelijk.

Symptomen van een salmonella infectie bij de slang

Als uw slang drager is maar er geen sprake is van een infectie, dan kunt u dit niet aan uw slang zien of merken. Pas als de salmonella bacterie uw slang ziek maakt, zult u dit merken. Uw slang gaat zich anders gedragen en weigert voedsel. Ook verandert de ontlasting. Het kan gaan stinken, waterig worden of juist veel slijmeriger dan normaal.

Wat kunt u zelf doen tegen salmonella infectie bij uw slang?
De salmonella infectie komt tot stand wanneer uw slang last heeft van andere ongemakken. Zo kan stress of een andere ziekte zorgen voor een salmonella infectie. De leefomstandigheden van uw slang zijn dus erg belangrijk. U kunt er voor zorgen dat uw slang zo min mogelijk stress ervaart. Ook kunt u het beste goed op de gezondheid van uw slang letten. Ga op tijd naar een dierenarts.

Heeft uw slang last van een salmonella infectie? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Denkt u dat uw slang last heeft van een salmonella infectie? Twijfel dan niet maar neem direct contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Ook omdat u zelf besmet kunt raken is een snelle en adequate behandeling noodzakelijk. Vind meteen een dierenarts en dierenkliniek bij u in de regio. 

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering