U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Slechte vervelling bij de gekko

Slechte vervelling bij de gekko

Wat is slechte vervelling?

Heeft u een gekko? Dan weet u waarschijnlijk wel dat een gekko eens in de zoveel tijd vervelt. Gekko’s vervellen omdat hun huid niet meegroeit met de rest van hun lichaam. Het lichaam ontgroeit de huid. Hierdoor laat de oude huid in flarden los. Uw gekko zal dus stukken huid verliezen. Onder de oude huid bevindt zich een nieuwe grotere huid.Soms is het binnen 10 minuten gedaan maar het kan ook langer duren. Een slecht vervellende gekko houdt echter plukken oud vel over. Ook kan uw gekko bijvoorbeeld vervellen bij de kop en de huid blijft achter de kop steken als een handschoen die niet uit wil. Als uw gekko niet goed vervelt dan kunnen hele stukken oud vel blijven zitten. Uw gekko kan de huid niet kwijt raken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Is dit de eerste keer dat uw gekko slecht vervelt? Dan is de bak waarschijnlijk niet vochtig genoeg. Vervelt uw gekko altijd slecht? Dan kunnen er andere problemen zijn. Uw gekko kan bijvoorbeeld ziek zijn en daardoor te weinig energie hebben voor de vervelling. Ook kan een vitamine A gebrek leiden tot een slechte vervelling.

Symptomen van een slechte vervelling bij de gekko

Als uw gekko last heeft van een slechte vervelling wilt u hem natuurlijk zo snel mogelijk helpen. Maar hoe herkent u de slechte vervelling? Het vervellen van uw gekko kan even duren. Soms is het binnen 10 minuten gedaan maar het kan ook langer duren. Een slecht vervellende gekko houdt echter plukken oud vel over. Ook kan uw gekko bijvoorbeeld vervellen bij de kop en de huid blijft achter de kop steken als een handschoen die niet uit wil. Een teken van slechte vervelling is dus achterblijvende stukken huid. 

Wat kunt u doen tegen slechte vervelling bij uw gekko?

Is dit de eerste keer dat uw gekko last heeft van een slechte vervelling? Dan kan uw bak te droog zijn. De vochtigheid moet omhoog gebracht worden. U kunt dit doen door een bakje met vochtig mos in de bak van uw gekko te plaatsen. Uw gekko kan zich hier dan zelfs in gaan nestelen. Is dit de oorzaak? Dan zal de overige huid nu als nog vanzelf loslaten. Vervelt uw gekko vaker slecht? Dan kan uw gekko ziek zijn en weinig energie hebben. Ook kan een tekort aan vitamine A de boosdoener zijn. Voor informatie en advies kunt u contact opnemen met een dierenarts.

Heeft uw gekko last van slechte vervelling? Zoek direct een dierenarts

Als uw gekko last heeft van een slechte vervelling en u maakt zich zorgen over de gezondheid van uw gekko dan kunt u meteen contact opnemen met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw gekko onderzoeken en de oorzaak van de slechte vervelling achterhalen. Eventuele behandeling kan gestart worden. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten