U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Staartverlies bij de gekko

Staartverlies bij de gekko

Wat is staartverlies?

Sommige gekko soorten kunnen hun staart verliezen. Hun lichaam is zo ontworpen dat ze de staart zelf af kunnen werpen. Dit doen ze bijvoorbeeld wanneer ze in gevaar zijn. Ook als u uw gekko bij zijn staart vast houdt zal hij deze afwerpen. Leeft uw gekko met soortgenoten? Dan kunnen ze in gevecht ook hun staart verliezen. In de natuur is dit mechanisme een overlevingsstrategie. Het afwerpen kan echter ook het leven kosten van uw gekko. De staart functioneert als opslagplaats. Uw gekko bewaart hier vet en water. Na het afwerpen verliest hij deze voorraad. Uw gekko is zonder staart dus extra kwetsbaar.

Symptomen staartverlies bij de gekko

Staartverlies is natuurlijk eenvoudig te herkennen. Uw gekko is zijn staart kwijt. Een gekko zonder staart is extra kwetsbaar. Als deze gekko niet voldoende zorg krijgt kan de gezondheid van de gekko achteruit gaan. Dit kan lijden tot zwakte. 

Wat kunt u zelf doen bij staartverlies bij uw gekko?

Uw gekko heeft extra aandacht en verzorging nodig als hij zijn staart verloren heeft. U kunt er voor zorgen dat er altijd drinkwater is en u kunt tijdelijk extra voeding geven. Plaats een gekko zonder staart altijd apart van een groep. Deze gekko is extra kwetsbaar en moet goed in de gaten gehouden worden. Om staartverlies tegen te gaan kunt u er voor zorgen dat niemand uw gekko bij de staart oppakt. Ook kunt u gevaar en stress tegen gaan. Na staartverlies kunt u altijd contact opnemen met een dierenarts in de buurt.
 

Heeft uw gekko last na staartverlies? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw gekko zijn staart afgeworpen? En maakt u zich zorgen over zijn gezondheid? Neem dan meteen contact op met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan de gezondheid van uw gekko controleren en advies geven over de verzorging van uw gekko. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts