U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Stress bij de kameleon

Stress bij de kameleon

Wat is stress?

Er wordt vaak gesproken over stress. Maar wat is nu eigenlijk stress? Het beste kan stress omschreven worden als een reactie op een prikkel van buiten af. Stress is niets minder dan spanning of druk. Ook uw kameleon kan stress hebben. Kameleons zijn zelfs erg stressgevoelig. Dit betekent dat ze snel stress symptomen vertonen. Een kameleon kan door verschillende oorzaken stress ervaren. Zo kan alleen het gevangenschap al stress met zich meebrengen. Ook kunnen meerdere kameleons in één terrarium stress veroorzaken. Dit hoeft niet maar het kan zeker een oorzaak zijn.

Symptomen van stress bij de kameleon

Stress is niet altijd goed te zien bij een kameleon. Vaak ziet u kleur verandering optreden bij een kameleon met stress. Meestal neemt uw kameleon een grauw grijze kleur aan wanneer hij stress ervaart. Ook duidt deze kleur op vluchtgedrag. Neemt uw kameleon, anders dan normaal, juist een overdreven felle kleur aan? Ook dat kan duiden op stress. Houdt de stress situatie aan? Uw kameleon kan overlijden aan stress. 

Wat kunt u zelf doen tegen stress bij uw kameleon?

Stress is moeilijk te voorkomen. Kameleons zijn lastige dieren om te houden. Ze ervaren meestal stress op een bepaald niveau. Gevangenschap brengt al stress met zich mee voor uw kameleon. Een goede huisvesting en vochtigheid kunnen ervoor zorgen dat uw kameleon zich zo veilig mogelijk voelt. Ook is voldoende hygiëne van belang voor een gezonde kameleon. Ervaart uw kameleon stress? Dan kunt u contact opnemen met een dierenarts voor informatie of advies.

Heeft uw kameleon last van stress? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw kameleon last heeft van stress? Maak dan meteen een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw kameleon onderzoeken en eventuele lichamelijke ongemakken vaststellen. Ook kan uw dierenarts advies geven om de stress te verminderen. Zoek direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts