U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Verkoudheid bij slangen

Verkoudheid bij slangen

Wat is een verkoudheid?

Een slang kan, net als wij, wel eens verkouden worden. Als uw slang verder gezond is, dan kan een verkoudheid geen kwaad. Meestal is een slang na een paar dagen weer beter. De verkoudheid kan ontstaan door een verkeerde temperatuur in het terrarium. Ook de luchtvochtigheid kan te laag of te hoog zijn. Met name temperatuursverschillen zorgen voor een verkoudheid. Wanneer u uw slang uit zijn terrarium haalt en bijvoorbeeld op een koude ondergrond plaatst, loopt hij meer risico op een verkoudheid.

Symptomen van een verkoudheid bij de slang

Verkoudheid bij slangen is te herkennen aan verschillende symptomen. Uw slang heeft het benauwd en haalt vaker adem met zijn bek open. Ook slijm in de bek komt vaak voor. Daarnaast kan uw slang niezen. Ook een verminderde eetlust en sloomheid horen bij een verkoudheid. 

Wat kunt u zelf doen tegen verkoudheid bij uw slang?
Natuurlijk wilt u als baasje een verkoudheid bij uw slang liever voorkomen dan genezen. Waar u rekening mee kunt houden, is de temperatuur en de luchtvochtigheid van het terrarium. Zorg voor de juiste leefomstandigheden. Laat u adviseren als u twijfelt over de juiste temperatuur of luchtvochtigheid. Is uw slang eenmaal verkouden, maar verder wel gezond, dan kunt u de verkoudheid even aankijken. Is uw dier na enkele dagen niet beter? Neem dan contact op met een dierenarts.

Heeft uw slang last van een verkoudheid? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Denkt u dat uw slang verkouden is en gaat de verkoudheid niet vanzelf over? Twijfel dan niet maar maak een afspraak bij een dierenarts in uw buurt. De dierenarts kan uw slang onderzoeken en de verkoudheid eventueel behandelen. Soms is een antibioticum noodzakelijk. Ook kan de dierenarts u adviseren over de leefomstandigheden van uw slang. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. 

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering