U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Verminderde eetlust slang

Verminderde eetlust slang

Wat is een verminderde eetlust?

Een slang is een reptiel en valt in de categorie schubreptielen. Alle slangen zijn carnivoor, dit betekent dat ook uw slang leeft van andere dieren. Ze eten bijvoorbeeld kleine knaagdieren zoals muizen. Als eigenaar van een slang weet u natuurlijk precies wat uw slang normaal gesproken eet. U weet wat hij nodig heeft en hoeveel eetlust hij heeft. Wanneer uw slang minder eet dan hij normaal gesproken doet, dan spreek je van een verminderde eetlust. Hoeveel een slang eet is afhankelijk van het soort en de leeftijd van uw slang. Zo eet een jonge slang minder dan een volwassen slang. Een verminderde eetlust kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan uw slang last hebben van parasieten zoals bloedmijt, teken, flagellaten of amoeben. Het is vaak moeilijk om zelf vast te stellen waarom uw slang een verminderde eetlust heeft. Soms weigeren slangen zelfs helemaal om te eten. Het is altijd verstandig om contact op te nemen met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw slang onderzoeken.

Symptomen van verminderde eetlust bij de slang

Als eigenaar kunt u zelf het beste vaststellen of uw slang verminderde eetlust heeft. Zo kunt u eenvoudig zien of uw slang ineens minder eet. Eet hij bijvoorbeeld maar één muis in de week terwijl hij er normaal twee eet? Of weigert uw slang helemaal om te eten? Neem meteen contact op met een dierenarts als u zich zorgen maakt.

Wat kunt u zelf doen tegen een verminderde eetlust bij uw slang?

Als uw slang een verminderde eetlust heeft dan wilt u hem natuurlijk zo snel mogelijk helpen. Om dat goed te doen moet u eerst weten waardoor de verminderde eetlust verpoorzaakt wordt. Heeft uw slang bijvoorbeeld last van bloedmijt of teken? Dan is het belangrijk dat uw slang behandeld wordt tegen bloedmijt. Dit kunt bijvoorbeeld doen door uw slang te behandelen met de Mite Off spray van Zoo Med. Zitten er teken op uw slang? Dan komen deze waarschijnlijk van een nieuw gekochte slang. De behandeling is simpel; verwijder de teek met de O’Tom Tekenhaak. Weet u niet zeker waardoor uw slang een verminderde eetlust heeft? Neem dan contact op met een dierenarts. 

Heeft uw slang een verminderde eetlust? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw salng een verminderde eetlust? En wilt u direct weten wat de oorzaak hiervan is? Een dierenarts kan uw slang onderzoeken en vaststellen waardoor de eetlust verminderd is. Ook kan een dierenarts een behandeling starten. U kunt meteen een dierenarts bij u in de buurt zoeken zodat u direct een afspraak kan maken.