U bent hier: Klachten bij uw dier Reptielen Wormen bij de slang

Wormen bij de slang

Wat zijn wormen?

Wormen zijn lange, dunne parasieten. De meeste wormsoorten leven in de darmen van uw slang. Uw slang kan onder andere besmet zijn met lintwormen, rondwormen en platwormen. Deze wormen leven allemaal in het maag-darm kanaal van uw slang. Ook komen huidwormen voor bij slangen, deze wormen leven echter niet in de darmen maar vlak onder de huid van uw slang. Wormen kunnen vervelende gevolgen voor uw slang hebben. Het is vaak lastig om zelf vast te stellen of uw slang wormen heeft. U kunt daarvoor het beste naar een dierenarts gaan.

Symptomen van wormen bij de slang

De symptomen die uw slang heeft zijn vaak afhankelijk van het soort worm. De maag-darm wormen veroorzaken soms een verminderde eetlust, slijm op de bek en het uitbraken van half verteerde prooidieren. Ook kan uw slang wel eetlust hebben maar toch vermageren. Dit komt doordat de wormen leven van het voedsel van uw slang. Uw slang krijgt dus niet genoeg voedingsstoffen binnen. Huidwormen veroorzaken daarnaast vaak bultjes op de huid van uw slang. Heel af en toe kunt u wormen aantreffen in de ontlasting van uw slang of in de uitgebraakte prooidieren. Toch is het meestal lastig vast te stellen of uw slang wormen heeft of niet. Een dierenarts kan de ontlasting van uw slang onderzoeken en vaststellen of er wormen aanwezig zijn. 

Wat kunt u zelf doen tegen wormen bij uw slang?

Als u het vermoeden heeft dat uw slang wormen heeft, dan wilt u hem hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen. Als een slang eenmaal wormen heeft dan kunt u dit het beste vast laten stellen door een dierenarts. De dierenarts kan daarna een behandeling met een ontwormingsmiddel starten. De ontwormingskuur is gebaseerd op het soort worm waar uw slang mee besmet is. Naast de kuur kunt u zelf wel zorgen voor een optimale gezondheid van uw slang. Zo kunt u zorgen voor genoeg vitaminen en het versterken van het immuunsysteem door uw slang multivitamine poeder van Eco Terra te geven. Zo komt uw slang niets te kort.

Heeft uw slang last van wormen? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw slang last heeft van wormen? Heeft uw slang minder eetlust of braakt hij zijn voedsel uit? Neem contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw slang onderzoeken en de juiste behandeling starten. Ook kan een dierenarts voor de juiste nazorg zorgen. Zoek direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten