U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Bacteriële infecties bij vissen

Bacteriële infecties bij vissen

Wat is een bacteriële infectie?

Vissen kunnen last krijgen van meerdere soorten bacteriële infecties. De meest voorkomende bacteriën zijn de aeromonas- of pseudomonas bacteriën. De bacteriën kunnen meerdere klachten veroorzaken bij uw vis. Zo kan uw vis buikwaterzucht krijgen door een bacteriële infectie. Meestal is er dan al wel sprake van een onderliggend probleem bij uw vis. Uw vis is waarschijnlijk verzwakt door bijvoorbeeld stress, een slechte water kwaliteit of verwondingen. Ook kan uw vis tuberculose, vinrot of gasvorming krijgen door een bacteriële infectie. Deze verschillende ziekten worden door verschillende soorten bacteriën veroorzaakt. Voor de symptomen van de specifieke ziekten kunt u op de namen klikken.

Symptomen van een bacteriële infectie bij de vis

Er kunnen verschillende symptomen optreden bij een bacteriële infectie. Ze kunnen afzonderlijk en gezamenlijk voorkomen. Uw vis kan afwijkend gedrag gaan vertonen, hij wordt bijvoorbeeld sloom, hangt in een hoekje en zondert zich af of hij zwemt kleine rondjes. Ook kan het zijn dat uw vis niet eet of zijn eten uitspuugt. Een opgezwollen buik, bloedingen in de huid en wondjes kunnen ook veroorzaakt worden door een bacterie.

Wat kunt u zelf doen tegen een bacteriële infectie bij uw vis?

U wilt een bacteriële infectie bij uw vis natuurlijk het liefste voorkomen. Dan is hygiëne van groot belang. Heeft uw vis wel een bacteriële infectie opgelopen? Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens het medicijn van Sera omnipur S. Dit is speciaal ontwikkeld voor vissen en bestrijdt alle bacteriële infecties. Daarnaast zorgt het voor een goede gezondheid. Ook kunt u eSHa 2000 proberen. Dit geneesmiddel werkt tegen 18 vissen ziekten, waaronder ook bacteriële infecties. Het voorkomt besmetting en geneest wanneer nodig.

Heeft uw vis last van een bacteriële besmetting? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vis een bacteriële infectie heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan vaststellen om welke bacterie het gaat en kan uw vis de juiste behandeling aanbieden. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten