U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Bekschimmel bij vissen

Bekschimmel bij vissen

Wat is bekschimmel?

Bekschimmel wordt veroorzaakt door een Aeromonas bacterie. De Flavobacterium columnaris is een beweeglijke staafvormige cel. Een bacterie vermenigvuldigt zich door celdeling. In gunstige omstandigheden kunnen bacteriën zich razendsnel vermenigvuldigen. Zo kan deze bacterie zich elke 20 minuten opnieuw delen. Deze bacterie kan toe slaan doordat de waterkwaliteit in uw aquarium slecht is of doordat uw vissen een slechte weerstand of stress hebben. De bacterie kan dan schadelijk zijn voor uw vis. De bacterie is bijna altijd aanwezig in het water van uw aquarium. Zeker wanneer u levend voer geeft. De bacterie hoeft niet per direct schadelijk zijn. Alleen wanneer de weerstand van uw vis slecht is of wanneer hij last heeft van stress.

Symptomen van bekschimmel bij de vis

Uw vis wordt lusteloos en krijgt een verminderde eetlust. Ook kan hij ingevallen ogen hebben. Daarnaast kunnen er witte plekken ontstaan op de kop van uw vis. Deze zitten vooral rondom de bek en de kieuwen. De huid van uw vis kan verkleuren, hij kan wit of geelachtig worden. Daarbij valt het op dat de huid van uw vis op watten lijkt. Door de schimmel kunnen er delen huid rondom de bek van uw vis afsterven.

 Wat kunt u zelf doen tegen bekschimmel bij uw vis?

U kunt bekschimmel beter voorkomen dan genezen. Zo kunt u letten op de kwaliteit van het water in uw aquarium. Ook is de weerstand van uw vissen belangrijk. Als uw vis al last heeft van bekschimmel kunt u de volgende producten proberen: Sera Baktopur en Sera Ectopur. Beide producten zorgen ervoor dat de bacterie bestreden wordt. Ook helpt het uw vis op een goede manier te genezen.

Heeft uw vis last van bekschimmel? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw vis last heeft van bekschimmel? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de bacterie aantonen en uw vis de juiste medicijnen geven. Ook kan de dierenarts u adviseren over de hygiëne van uw aquarium. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten