U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Bloedzuigers bij vissen

Bloedzuigers bij vissen

Wat zijn bloedzuigers?

Een bloedzuiger is een meercellig diertje. De bloedzuiger voedt zich met het bloed van uw vis. Een bloedzuiger zal uw vis lastig vallen als deze al ziek of verzwakt is. Een bloedzuiger kan enorm veel bloed uit uw vis zuigen en is daarom ook erg gevaarlijk voor uw vis. De bloedzuiger wordt tussen de 2 en 5 centimeter lang. Hij lijkt op een lange witte sliert met aan het begin een ronde kop. Op zijn kop heeft hij twee zuignappen. Door de zuignappen kan de bloedzuiger zich over de huid van uw vis bewegen. Ook zuigt hij het bloed van uw vis naar binnen door de twee zuignappen. De bloedzuiger komt meestal in uw aquarium terecht doordat hij met nieuwe planten mee reist.

Symptomen van bloedzuigers bij de vis

De bloedzuiger kan schade veroorzaken aan de slijmlaag op de huid van uw vis. Er kunnen rode ronde plekken ontstaan. Deze vormen zich door het zuigen van de bloedzuiger. Ook kan uw vis verzwakt raken door het bloedverlies. De bloedzuiger kan andere ziekten verwekken bij uw vis.

Wat kunt u zelf doen tegen bloedzuigers bij uw vis?

Als uw vis last heeft van bloedzuigers is het belangrijk dat u de bloedzuigers verwijdert. Ook dient u het aquarium van uw vis schoon te maken. Dit kunt u doen met behulp van de water wissel set van JBL. Zo pompt u op een gemakkelijker manier al het water uit- en in uw aquarium. Ook kunt u de weerstand en het immuunsysteem van uw vis ondersteunen door druppels van Easy Life Voogle aan het water toe te voegen. Zo zorgt u er voor dat uw vis beter beschermd is tegen andere ziektes wanneer hij al zwak is.

Heeft uw vis bloedzuigers? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw vis last van bloedzuigers? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan u advies geven over de verzorging van uw vis. Ook kan uw dierenarts u vertellen hoe u bloedzuigers het beste uit uw aquarium kunt verwijderen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten