U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Buikwaterzucht bij vissen

Buikwaterzucht bij vissen

Wat is buikwaterzucht?

Buikwaterzucht bij een vis kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan buikwaterzucht bij uw vis veroorzaakt worden door een bacteriële infectie, een virus, slechte waterconditie, nierfalen, het herpesvirus of een tumor. Door al deze aandoeningen wordt de functie van de lever beschadigd. Buikwaterzucht ontstaat doordat zich organismen of stoffen ophopen in de lever en nieren. Dit kan ernstige beschadigingen teweeg brengen. De functies van de organen kunnen uitgeschakeld worden.  Doordat de waterhuishouding van uw vis ontregeld wordt blijft er water achter in de organen. Het water zakt naar de buikholte van uw vis en uw vis zwelt op. Als de schubben aangetast worden blijft ook hier water in staan. De schubben van uw vis zullen naar buiten toe gaan staan. Hij kan nu gaan lijken op een dennenappel. Als alle schubben van uw vis uitstaan is de kans op genezing klein. De organen zijn aangetast. Staan slechts enkele schubben uit, dan kan uw vis geholpen worden met een antibioticum. Zo kan uw vis deze ziekte in een acute- en chronische vorm krijgen. Bij de acute vorm zal de ziekte zich binnen twee dagen uitbreiden en uw vis zal hier aan overlijden. Bij een chronische vorm kan de ziekte opkomen en zelf verdwijnen, het sluimert in het lichaam van uw vis.

Symptomen buikwaterzucht bij de vis

Een besmetting met buikwaterzucht wordt gekenmerkt door de opgeblazen buik. Naast de dikke, bolle buik gaan de schubben van uw vis uitstaan. Ze wijzen hierbij naar buiten toe. Uw vis krijgt de vorm van een dennenappel. De ogen van uw vis kunnen gaan uitpuilen en hij krijgt evenwichtsproblemen.

Wat kunt u zelf doen tegen buikwaterzucht bij uw vis?

Een vis met buikwaterzucht is geen pretje. U wilt natuurlijk dat uw vis zo snel mogelijk geneest. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de vloeistof van eSHa-2000. Dit geneesmiddel bestrijdt 18 vissenziekten. Zo ook bacteriële infecties. Ook kunt u Sera Baktopur proberen. Dit geneesmiddel gaat bacteriën en parasieten tegen. Naast deze behandelingen kunt u ook een afspraak maken met een dierenarts. Lees meer over hoe u visziekten herkent en oplost in dit artikel op Aquariumfans.nl

Heeft uw vis buikwaterzucht? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vis buikwaterzucht heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vis behandelen met een antibiotica. Ook kan hij de oorzaak van de buikwaterzucht vaststellen en uw vis hiervoor behandelen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten