U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Draadwormen (Nematoden) bij de vis

Draadwormen (Nematoden) bij de vis

Wat zijn draadwormen (Nematoden)?

Draadwormen zien er, zoals de naam al doet vermoeden, uit als draden. Ze hebben een lang draadvormig lichaam. De lengte van een draadworm kan verschillen. Zo kan hij enkele mm of enkele cm lang zijn. Draadwormen zijn één van de soorten wormen waar uw vis last van kan hebben. De draadworm is vrouwelijk of mannelijk. Ze hebben elkaar nodig om zich voort te planten. Dit betekent dat ze zich minder snel vermenigvuldigen dan de parasieten die vermenigvuldigen door celdeling. Draadwormen gebruiken levend voer vaak als tussengastheer. Zo komen ze met uw vis in aanraking. De meeste draadwormen leven in de darmen van uw vis. Soms worden ook andere organen van uw vis aangedaan.

Wat kunt u zelf doen tegen draadwormen (Nematoden) bij uw vis?
Om draadwormen te voorkomen kunt u uw vis jaarlijks een wormenkuur geven. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Sera Omnipur S wormenkuur of de Sera Med Professional wormenkuur. Deze kuren dient u één tot tweemaal per jaar toe te dienen. Uw vis is beschermd tegen wormen zoals kieuwwormen, huidwormen en draadwormen. Daarnaast kunt u draadwormen voorkomen door voorzichtig te zijn met levend voedsel. De draadworm kan zich in het voedsel gevestigd hebben. Om de worm te doden kunt u het voedsel eerste invriezen voordat u het aan uw vis geeft. Bij twijfel kunt u contact opnemen met een dierenarts.

Heeft uw vis last van draadwormen? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw vis last van draadwormen? Of maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw vis? Neem dan contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw vis onderzoeken en de draadworm vaststellen. Ook kan een eventuele behandeling gestart worden. Vind meteen een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten