U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Flagellaten bij vissen

Flagellaten bij vissen

Wat zijn flagellaten?

Flagellaten zijn eencellige zweephaardiertjes. Ze zien er uit als een ovaal diertje met lange haartjes aan de voor- en achterkant. De flagellaten vestigen zich in de darmen van uw vis. In de darmen bewegen ze zich voort met hun lange haren. De flagellaten veroorzaken een beschadiging aan het darmslijmvlies van uw vis. De infectie kan zich snel uitbreiden naar andere vissen. De beschadiging van de darmen kunnen nu voor andere bacteriële infecties zorgen. Een besmetting met flagellaten kan komen doordat u het verkeerde voer aan uw vis geeft. Ook kan stress bij uw vis de oorzaak zijn van deze infectie. 

Symptomen van flagellaten bij de vis

Uw vis kan van kleur veranderen. Zijn huid zal donkerder worden. Daarnaast kan hij gaan schommelen in het water. Ook kan uw vis stil in een hoek gaan hangen of stress gedrag gaan vertonen. De ontlasting van uw vis kan wit en slijmerig zijn. De ademhaling kan zwaar zijn, uw vis eet niet meer en de buik van uw vis kan opzwellen.

Wat kunt u zelf doen tegen flagellaten bij uw vis?

Als uw vis besmet is met flagellaten wilt u hem natuurlijk zo snel mogelijk genezen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens het geneesmiddel van eSHa 2000. Dit bestrijdt meer dan 18 ziekten bij vissen waaronder een bacteriële besmetting met flagellaten. Daarnaast kunt u ook filtermedium easy life gebruiken. Dit kan een besmetting voorkomen doordat het de weerstand van uw vis vergroot. Ook werkt het tegen een bacteriële infectie en helpt deze genezen.

Is uw vis besmet met flagellaten? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw vis besmet is met flagellaten? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de infectie vaststellen en een eventuele behandeling voorstellen. Vind direct een dierenarts  of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten