U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Neonziekte bij vissen

Neonziekte bij vissen

Wat is de neonziekte?

Zieke vis_Zoekdierenarts.nlDe neonziekte wordt veroorzaakt door een parasiet. Uw vis kan besmet raken als hij zwak is of wanneer hij levend voedsel uit een vijver of sloot te eten krijgt. Uw vis eet de parasiet op waardoor deze uw vis kan besmetten. Het afweersysteem van uw vis maakt een soort capsule aan waar hij de parasiet in opsluit. De parasiet kan zich in de capsule vermenigvuldigen. Als de capsule open knapt dan komt de parasiet naar buiten en infecteert uw vis. De parasiet besmet de inwendige organen en de spieren van uw vis. Zo kunnen er verschillende secundaire infecties ontstaan. Uw vis kan zo erg ziek worden door een besmetting met een parasiet. Als je aan de neonziekte denkt dan denk je aan neonvissen. Neonvissen kunnen inderdaad besmet raken met deze parasiet. Dit betekent echter niet dat andere vissen geen risico lopen. Zo kunnen ook zalmen, karperachtigen en cichiliden besmet raken.

Symptomen van neonziekte bij vissen

De kleur van uw vis wordt valer dan hij normaal gesproken is. Uw vis zwemt onregelmatig of hangt apathisch in een hoek van het aquarium. Ook kan uw vis lusteloos worden en zijn eetlust kan verminderen. Daarnaast kunnen er bloederige plekken ontstaan op de huid van uw vis. Er kunnen zich gaten vormen in uw vis en zijn buik kan opzwellen. Daarnaast kunnen er secundaire infecties optreden.

Wat kunt u zelf doen tegen de neonziekte bij uw vis

De water kwaliteit van het aquarium is belangrijk voor de gezondheid van uw vis. Zorg dus voor schoon water en voeg eventueel vitaminen toe. Dit kunt u doen door gebruik te maken van JBL Atvitol. De toegevoegde vitaminen kunnen uw vis ondersteunen wanneer hij besmet is met parasieten. Als uw vis besmet is dan is het ook belangrijk om hem hiervoor de juiste behandeling te geven. Dit kunt u doen door eSHa2000 te gebruiken. Dit geneesmiddel bestrijdt 18 veel voorkomende vissenziekten.

Heeft uw vis de neonziekte? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw vis last heeft van de neonziekte? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vis onderzoeken en een behandeling adviseren. Ook kan hij u advies geven over de verzorging van een zieke vis. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten