U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Peperstip bij vissen

Peperstip bij vissen

Wat is peperstip?

Vissen kunnen verschillende stipziekten krijgen. Zo kan uw vis de witte stip ziekte hebben, maar ook de peperstip ziekte. De peperstip ziekte is verwant aan de witte stip ziekte. Peperstip wordt ook wel eens import stip genoemd. Dit komt doordat de ziekte vaak met andere vissen wordt meegenomen in het aquarium. Uw vis kan nu dus besmet raken. Peperstip kan soms al enige tijd in uw aquarium aanwezig zijn voordat u er iets van merkt. De stipziekte kan actief worden door slechte waterkwaliteit en/of slechte en verminderde weerstand van uw vissen. Peperstip wordt veroorzaakt door een parasiet. Deze parasiet voedt zich door zich onder de slijmlaag van uw vis te vestigen. Als de parasiet volwassen is, laat hij los. Op de bodem van uw aquarium zal de parasiet zich gaan vermenigvuldigen. Nieuwe parasieten zullen op zoek gaan naar een nieuwe gastheer. U kunt peperstip herkennen aan de grijsachtige stippen op de huid van uw vis. Stip ziekten zijn goed te genezen. Uw vis is zeker niet ten dode opgeschreven.

Symptomen van peperstip bij de vis

In het begin stadium zult u grijsachtige stippen op de huid van uw vis zien. Ze kunnen over het gehele lichaam verspreidt zitten. In een later stadium zal uw vis schrikachtig gaan zwemmen, moeite krijgen met ademhalen, de huid kan los laten en de vinnen worden ruw. Ook kan uw vis lusteloos worden en uiteindelijk overlijden.

Wat kunt u zelf doen tegen peperstip bij uw vis?

Als uw vis peperstip heeft dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens Exit. Dit is een geneesmiddel tegen alle stipziekten bij de vis. Ook peperstip kan goed genezen met Exit. Als uw vis ziek is geweest dan is het belangrijk zijn weerstand weer op peil te krijgen. Hier kunt u uw vis de vitaminen van Sera Fishtamine voor geven. Deze bevatten alle benodigde vitaminen en mineralen voor uw vis.

Heeft uw vis peperstip? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw vis peperstip heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de ziekte vaststellen en het juiste medicijn geven. Ook kan een dierenarts advies geven over het voorkomen van stipziekten bij uw vis. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten