U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Rode huidzweren bij vissen

Rode huidzweren bij vissen

Wat zijn rode huidzweren?

Rode huidzweren worden veroorzaakt door bacteriën. De bacterie is altijd in het water van uw aquarium aanwezig. De bacterie kan schadelijk worden voor uw vis doordat de waterkwaliteit van het aquarium slecht is, de weerstand van uw vis slecht is of doordat uw vis gestrest is. Een bacterie vermenigvuldigt zich door middel van celdeling. Hij splitst zich in twee cellen die er precies hetzelfde uitzien. Onder de juiste omstandigheden kunnen bacteriën zich iedere 20 minuten vermenigvuldigen. De bacterie die rode huidzweren veroorzaakt, vermenigvuldigt zich het beste bij een temperatuur tussen 10 en 25 graden. Als uw vis besmet is met de bacterie dan kunt u ook besmet raken. Het is dan ook verstandig om handschoenen te dragen als u met uw handen in het aquarium gaat.

Symptomen van rode huidzweren bij de vis

De bacterie is altijd in water aanwezig. Hij slaat pas toe bij uw vis als uw vis zwak is. Dit kan doordat de vis al ziek is of doordat de vis gestrest is. Als uw vis besmet is met de bacterie dan zal uw vis rode plekken op zijn huid krijgen. Deze plekken kunnen zich ontwikkelen tot rode zweren. Ook kan uw vis lusteloos zijn. Daarnaast kan uw vis last krijgen van uitpuilende ogen en een gezwollen buik.

  

Wat kunt u zelf doen tegen rode huidzweren bij uw vis?

Om de voorkomen dat uw vis rode huidzweren krijgt is het belangrijk om de weerstand van uw vis op peil te houden en het stress niveau zo laag mogelijk. Dit kunt u doen door te zorgen voor een goede waterkwaliteit. Als uw vis toch besmet is met de bacterie die rode huidzweren veroorzaakt wilt u hem hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens eSHa 2000. Dit geneesmiddel geneest 18 vissenziekten waarvan de Rode Huidzweren er één is. Daarnaast kunt u ook Sera Omnipur S proberen, dit geneesmiddel bestrijdt onder andere bacteriële infecties bij uw vis.

Heeft uw vis rode huidzweren? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw vis besmet is met rode huidzweren? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vis onderzoeken en vaststellen of uw vis besmet is met de bacterie. Daarna kan een dierenarts uw vis de juiste zorg bieden. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.