U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Saprolegnia (schimmelinfectie) bij de vis

Saprolegnia (schimmelinfectie) bij de vis

Wat is Saprolegnia (schimmelinfectie)?

Saprolegnia staat beter bekent als een schimmelinfectie. Saprolegnia wordt dus veroorzaakt door een schimmel. Als uw vis last heeft van een schimmelinfectie dan betekent dit dat er altijd een andere ziekte aanwezig is. De schimmel die Saprolegnia veroorzaakt is namelijk een secundaire infectie. Deze komt pas tot stand als uw vis al verzwakt is door een andere ziekte. Wees dus alert op bacteriële infecties of parasieten. De schimmel groeit meestal op dood weefsel. Dit zijn de plekken op het lichaam die reeds beschadigd zijn.

Wat kunt u zelf doen tegen Saprolegnia (schimmelinfectie) bij uw vis?Natuurlijk kunt u een schimmelinfectie beter voorkomen dan genezen. Een schimmelinfectie betekent immers vaak dat uw vis al ziek en verzwakt is. Voorkomen dat uw vis ziek wordt kunt u niet altijd maar u kunt uw vis wel de beste verzorging bieden. De kwaliteit van het water is van groot belang voor uw vis. Ook de juiste voeding met vitaminen en mineralen geeft uw vis een betere weerstand en bescherming tegen ziekten en infecties. Weet u niet precies wat u het beste kunt doen? Neem dan contact op met een dierenarts voor informatie en advies.

Heeft uw vis last van Saprolegnia? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden van een schimmelinfectie bij uw vis? Neem dan direct contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw vis onderzoeken en de oorzaak van de infectie vaststellen. Daarna kan de oorzaak behandeld worden. Ook geeft een dierenarts altijd advies voor thuis mee. Vind meteen een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten