U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Slijmlaag problemen bij vissen

Slijmlaag problemen bij vissen

Wat zijn slijmlaag problemen?

Vissen hebben een slijmlaag over hun huid. Deze slijmlaag beschermt uw vis tegen bijvoorbeeld infecties. Als uw vis problemen heeft met zijn slijmlaag dan betekent dit meestal dat de slijmlaag loslaat. Nu hoeft dit niet meteen een probleem te zijn voor uw vis. Uw vis kan hier nog steeds erg oud mee worden. Op de langere termijn kan uw vis hier echter toch last van krijgen doordat hij vatbaarder is voor infecties. Uw vis kan problemen met de slijmlaag krijgen doordat hij gestrest is. Dit kan doordat uw vis vervoerd is of doordat het aquarium anders is ingericht. Ook kan de slijmlaag loslaten doordat de laag beschadigd is door uw handen of doordat de vis ergens klem heeft gezeten. Tevens kunnen verwondingen zorgen voor het loslaten van de slijmlaag.

Symptomen van slijmlaag problemen bij de vis

Als de slijmlaag van uw vis loslaat dan kunt u slierten aan uw vis zien. Deze slierten zijn afkomstig van de slijmlaag. Meestal zitten deze slierten onder het vuil. Ook kunnen er grotere stukken slijmlaag loshangen. Als uw vis een gedeelte van zijn slijmlaag kwijt is dan kunt u lichtere plekken zien. De huid met slijmlaag is vaak donkerder van kleur dan die zonder slijmlaag. 

Wat kunt u zelf doen tegen slijmlaag problemen bij uw vis?

Als uw vis last heeft van een loslatende slijmlaag dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wat kunt u dan het beste doen? Het is belangrijk dat de huid van uw vis zo snel mogelijk geneest. Dit genezingsproces kunt u ondersteunen door Easy Life Voogle aan uw aquarium water toe te voegen. Easy Life zorgt voor een goede gezondheid van uw vis en ondersteunt de werking van het immuunsysteem. Ook is de kwaliteit van het water van groot belang voor het herstel van uw vis. Om uw water te zuiveren kunt u gebruik maken van Tetra waterzuiveraar. De waterzuiveraar is niet schadelijk voor uw vissen en kan gebruikt worden na transport, ziekte en elke toevoeging van kraanwater aan uw aquarium. De waterzuiveraar beschermt ook de slijmlaag van uw vis.

Heeft uw vis problemen met zijn slijmlaag? Zoek direct een dierenarts

Herkent u één van de symptomen van slijmlaag problemen bij uw vis? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan bekijken of uw vis een beschadigde slijmlaag heeft en hij kan u adviseren over de verzorging van uw vis. Daarnaast kan de dierenarts uw vis behandelen als dit noodzakelijk is. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten