U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Stress bij vissen

Stress bij vissen

Wat is stress?

Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam op een situatie of de omgeving. Uw vis kan gestrest zijn. Dit kan drie verschillende oorzaken hebben. Zo kan uw vis gestrest zijn doordat de samenstelling van het water niet goed is. Het water kan te zuur zijn, teveel ammoniak bevatten of te weinig zuurstof bevatten. Ook kan uw vis gestrest zijn doordat het aquarium overvol is. Uw vis heeft niet genoeg ruimte en raakt gestrest. Ook kan de aanwezigheid van predatoren (katten, andere vissen etc.) zorgen voor stress. Daarnaast kan uw vis gestrest raken door temperatuurschommelingen, watervervuiling, vangen of transporteren. Uw vis kan ziek worden van langdurige stress en er zelfs aan overlijden.

Symptomen van stress bij vissen 

Uw vis zal zwaarder en sneller adem gaan halen dan hij normaal gesproken doet. De groei van uw vis blijft achter en hij wordt vatbaarder voor infecties. Het gedrag van uw vis kan veranderen door stress. Zo kan een vis die in de vijver zwemt uit de vijver springen. Ook kan uw vis rondjes gaan zwemmen of juist gestrest heen en weer blijven zwemmen.

 Wat kunt u zelf doen tegen stress bij uw vis?

Als uw vis stress ervaart, wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verminderen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens het filtermedium van Easy life of Voogle van Easy Life. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld voor aquaria. Het filtermedium is natuurlijk en ongevaarlijk. Het zorgt voor een stabiele waterkwaliteit en gaat stress bij uw vis tegen. Voogle van Easy life bevordert de gezondheid en het immuunsysteem van uw vis. De bescherming tegen ziektekiemen zorgt voor vermindering van stress.

Heeft uw vis last van stress? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vis stress ervaart? En wilt u liever meteen een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan advies geven over de behandeling van uw vis en zijn leefomgeving. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten