U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Uitpuilende ogen bij vissen

Uitpuilende ogen bij vissen

Wat zijn uitpuilende ogen?

Uw vis kan last krijgen van uitpuilende ogen. De uitpuilende ogen worden bij een vis meestal veroorzaakt door een ontsteking. De ogen van uw vis puilen uit doordat er een vochtophoping ontstaat achter het oog van uw vis. Uw vis kan dit aan één- of beide ogen krijgen. Over het oog wordt een soort vlies gevormd om het oog bij elkaar te houden. Uw vis kan een ontsteking oplopen doordat hij al verzwakt is door een andere ziekte. Ook kan het zijn dat uw vis last heeft van stress door bijvoorbeeld overplaatsing naar een ander aquarium. De conditie van het water in uw aquarium speelt ook een belangrijke rol. Door te zorgen voor een optimale conditie kunt u ontstekingen en ziekten voorkomen.

Symptomen van uitpuilende ogen bij de vis

Wat als eerste opvalt zijn natuurlijk de bolle en uitpuilende ogen van uw vis. Ook kan uw vis gaan schuren langs harde oppervlakten. De infectie veroorzaakt irritatie rondom het oog. Door te schuren probeert uw vis de irritatie te beperken. Daarnaast kan uw vis zijn eetlust verliezen. Hierdoor kan hij snel vermageren. Zonder behandeling kan uw vis overlijden doordat hij bijvoorbeeld niet meer eet. 

Wat kunt u zelf doen tegen uitpuilende ogen bij uw vis?

Uitpuilende ogen veroorzaken flink wat ongemak bij uw vis. Hoewel de infectie vaak van tijdelijke aard is kunt u uw vis wel helpen om sneller en beter te genezen. De kwaliteit van het aquariumwater is hierbij van groot belang. Zo kunt u Dennerle Aquarico toevoegen aan het water. Deze vloeistof bevat benodigde vitaminen en mineralen. Zo ondersteunt u het welzijn van uw vis. Ook kunt u de vitaminen van Sera Fishtamine gebruiken. Ook dit product is gericht op vissen en bevordert het welzijn van uw vis. Fishtamine kunt u gebruiken tijdens- en na een ziekte bij uw vis.

Heeft uw vis uitpuilende ogen? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw vis uitpuilende ogen? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan samen met u de oorzaak van de uitpuilende ogen achterhalen. Daarna kan een dierenarts de juiste behandeling geven. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten