U bent hier: Klachten bij uw dier Vissen Vinrot bij vissen

Vinrot bij vissen

Vinrot bij vissen: wat is het?

Vinrot bij vissen is een vervelende aandoening die de vinnen van uw vis beschadigt. Net als ieder dier, kan ook uw vis ziek worden. Vinrot wordt vinrot bij vissen aquariumveroorzaakt door een bacterie, meestal is dit de aeromonas-, pseudomonas- of de mytobacterie. Uw vis loopt meer kans om vinrot te krijgen, indien:

 

Besmetting met vinrot bij vissen ziet er naar uit. Gelukkig is het goed te behandelen. Twijfelt u over de gezondheid van uw vis? Maak dan een afspraak bij een dierenarts of dierenkliniek in uw buurt.

Vinrot bij vissen: symptomen

Vinrot bij vissen ziet u meestal zelf, doordat uw vis doffer wordt. De kleur verandert en er verschijnen doffe plekken op de vinnen van uw vis. De vinnen van uw vis kunnen er rafelig uit gaan zien, de infectie vreet als het ware aan de vinnen. De vinnen van uw vis kunnen ook een witte rand krijgen of gaan splijten. Als de infectie in de staartvin zit, dan kleurt de staartwortel rood en gaat de huid van uw vis kapot.

Vinrot bij vissen: wat kunt u zelf doen?

Om een besmetting met vinrot te voorkomen is het belangrijk dat u een goede hygiëne in acht neemt bij de verzorging van uw vis. Dit staat of valt natuurlijk met:

 

Als uw vis vinrot heeft dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk genezen. Er zijn middelen te koop om de kwaliteit van het water te verbeteren. Daarnaast heeft uw vis behandeling nodig door de dierenarts.

Heeft uw vis vinrot? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Herkent u één of meerdere symptomen van vinrot bij uw vis? En wilt u liever meteen contact opnemen met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan vaststellen of er sprake is van vinrot en uw vis eventueel een antibioticum voorschrijven. Ook kan uw dierenarts u adviseren over het omgaan met een besmetting. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten