U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Bloedarmoede vogel

Bloedarmoede vogel

Bloedarmoede vogel; wat is het?

Bloedarmoede vogelAls uw vogel bloedarmoede heeft, dan heeft hij een tekort aan rode bloedcellen. Vaak wordt bloedarmoede veroorzaakt door de bloedmijt. Helaas komt de bloedmijt en daarmee dus ook bloedarmoede geregeld voor bij vogels. 
Bloedarmoede kan ernstige gevolgen hebben voor uw vogel. Uw dier kan snel ziek worden en zelfs overlijden aan de gevolgen. U kunt uw vogel goed in de gaten houden en op symptomen van bloedarmoede letten. Vermoedt u dat uw dier bloedarmoede heeft of besmet is met de bloedmijt, dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met een dierenarts.

Symptomen bloedarmoede vogel

Als uw vogel last heeft van bloedarmoede, dan voelt hij zich vaak ellendig. Zijn gedrag verandert en uw dier is lusteloos. De slijmvliezen van uw vogel verkleuren; de ogen, huid, pootjes worden ‘witter’. Het ‘rood’ van de rode bloedcellen verdwijnt bijna letterlijk uit het lichaam van uw vogel. Ook gewichtsverlies komt veel voor bij bloedarmoede.

Bloedarmoede vogel; wat kunt u zelf doen?

Omdat bloedarmoede vaak veroorzaakt wordt door de bloedmijt, wilt u een besmetting natuurlijk voorkomen. Hier zijn diverse middelen, bijvoorbeeld in de vorm van een spray, voor. Vraag uw dierenarts om advies. Als uw dier bloedarmoede heeft, is het altijd verstandig om een dierenarts te raadplegen. Hij of zij kan de ernst van de situatie inschatten en u een gericht advies geven.

Bloedarmoede vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Denkt u dat er sprake is van bloedarmoede bij uw vogel? Twijfel dan niet maar neem contact op met een dierenarts of dierenkliniek. De dierenarts kan de oorzaak van de bloedarmoede vaststellen en deze behandelen. Ook krijgt u advies voor thuis zodat u uw vogel zo goed mogelijk kunt ondersteunen tijdens zijn herstel. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering