U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Braken vogel

Braken vogel

Braken vogel; wat is het?

Braken vogelBraken is het opgeven van voedsel. Uw vogel kan om verschillende redenen gaan braken. Zo kan uw vogel (als het een mannetje is) gaan braken als hofmakerij. Een vogel geeft van nature voedsel op als hij indruk wil maken op een vrouwtje. Uw vogel kan dit ook bij u doen. Zeker wanneer u een sterke band heeft met uw vogel kan hij gaan braken als hij u ziet. Soms kan uw vogel dit ook gaan doen als hij zichzelf in een spiegeltje of een belletje ziet. Uw vogel zal zijn kop achterover gooien en dan gaan braken. Het braaksel komt daarbij op de kop van uw vogel terecht. Als u het braken niet zelf ziet kunt u wel piekerige veren op zijn kop zien. Dit wordt veroorzaakt door opgedroogd braaksel. Deze vorm van braken is niet ernstig en kan in sommige gevallen afgeleerd worden. U kunt proberen om uw stem te verheffen als uw vogel wil gaan braken wanneer hij u ziet. Uw vogel kan echter ook gaan braken doordat hij ziek is. Zo kan uw vogel braken tijdens een autorit, hij is dan wagenziek. Ook kan het braken veroorzaakt worden door bijvoorbeeld de kropziekte, bacteriën, virussen of parasieten. De oorzaak van het braken is dus zeker van belang. Als uw vogel ziek is kunt u het beste met hem naar een dierenarts gaan.

Braken vogel; wat kunt u zelf doen?

Als het braken van uw vogel wordt veroorzaakt door hofmakerij dan kunt u proberen om dit gedrag af te leren. Dit zal niet in alle gevallen effect hebben. Als uw vogel ziek is dan dient de ziekte aangepakt te worden. Bij langdurig braken van uw vogel is het dan ook van belang dat u contact opneemt met een dierenarts. Om de gezondheid van uw vogel te bevorderen en te ondersteunen kunt u uw vogel wel iets extra`s geven. Zo kunt u DAC conditie stimulans proberen. Dit geeft uw vogel een extra zetje voor een goede conditie. Ook kunt u de multivitaminen van DAC proberen. Deze bevatten alle benodigde mineralen en vitaminen voor uw vogel.

Braakt uw vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Braakt uw vogel? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vogel onderzoeken op aanwezige ziekten en een eventuele behandeling starten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts