U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Buikwaterzucht vogel

Buikwaterzucht vogel

Buikwaterzucht vogel; wat is het?

Buikwaterzucht vogelAls uw vogel buikwaterzucht heeft, dan zit er een abnormale hoeveelheid vocht in zijn buik. Buikwaterzucht wordt ook wel een waterbuik genoemd. Uw vogel kan buikwaterzucht krijgen door een bacteriële infectie of door voedsel waarin te veel kalk zit.

Symptomen buikwaterzucht vogel

Heeft uw vogel buikwaterzucht, dan kunt u twee harde bulten voelen aan weerskanten van de stuit. De rest van de buik en de borstholte voelen juist erg zacht aan. De huid van uw vogel kan er daarnaast gelig uitzien. Ook is de kans groot dat uw vogel zich ellendig voelt. Zijn gedrag kan veranderen en hij kan zich terugtrekken en opgekruld in een hoekje gaan zitten.

Buikwaterzucht vogel; wat kunt u zelf doen?

Omdat buikwaterzucht veroorzaakt kan worden door bacteriën is het uiterst belangrijk dat u de leefomgeving van uw vogel zo schoon mogelijk houdt. Kalk kan ook de boosdoener zijn; zorg dat uw vogel de juiste hoeveelheden voedsel krijgt. Uw dierenarts kan u voedseladvies geven. 
Is uw vogel ziek? Neem dan altijd contact op met een dierenarts voor onderzoek. Een bacteriële infectie kan met antibiotica bestreden worden. Lijnzaad is vaak de oplossing voor buikwaterzucht; dit voert het overtollige vocht af. Als het lijnzaad zijn werk heeft gedaan, kleurt de ontlasting van uw vogel ‘groenig’. Uw dierenarts kan u vertellen hoeveel lijnzaad u u vogel moet geven.

Buikwaterzucht vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Herkent u één van de symptomen van buikwaterzucht bij uw vogel? Twijfel dan niet maar neem contact op met een dierenarts of dierenkliniek. De dierenarts kan uw vogel onderzoeken en behandelen. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering