U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Coccidiose vogel

Coccidiose vogel

Coccidiose vogel; wat is het?

Coccidiose vogelCoccidiose is een veelvoorkomende ziekte bij alle zaadetende vogels. Coccidiose komt meestal voor bij erg jonge vogels of oude vogels. Coccidiose wordt veroorzaakt door een kleine eencellige parasiet. Deze heten cocidiën. De parasiet leeft in de darmen van uw vogel. Hij komt daar binnen doordat uw vogel eitjes heeft gegeten. In de darmen van uw vogel komen de eitjes uit. De larven planten zich voort. Eventuele nieuwe eitjes worden met de ontlasting van uw vogel afgevoerd. De parasieten in de darmen van uw vogel nestelen zich in de darmwand en de slijmvliezen. Hier tasten ze de darmvlokken aan. Een besmetting met Coccidiose kan levensgevaarlijk zijn voor uw vogel. Vooral bij jonge vogels, vogels die net uit de rui komen en oude verzwakte vogels.

Coccidiose vogel; wat kunt u zelf doen?

Als uw vogel besmet is met Coccidiose wilt u hem er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen. Wat kunt u dan het beste doen? Uw vogel kan een behandeling bij een dierenarts krijgen. Ook kunt u zelf zorgen voor een goede hygiëne in het hok van uw vogel. De parasieten leven in vochtige ruimten. U kunt uw vogel zelf behandelen met Bogena anti parasiet. Deze pipetten beschermen uw vogel 4 weken tegen een nieuwe besmetting met Coccidiose. Als uw vogel behandeld is dan kan dit een weerslag hebben op het immuunsysteem van uw vogel. U kunt hiervoor de Multi-vitaminen van Combex gebruiken. Deze verhogen de weerstand en zorgen voor een gezond immuunsysteem.

Coccidiose vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Vermoedt u dat uw vogel besmet is met Coccidiose? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de ontlasting van uw vogel onderzoeken en vaststellen of hij besmet is. Een dierenarts kan daarna de juiste behandeling aanbieden. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts