U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Constipatie vogel

Constipatie vogel

Constipatie vogel; wat is het?

Constipatie vogelHet dieet van uw vogel is belangrijk voor een goede gezondheid. Een verkeerd dieet kan voor constipatie zorgen. Soms kan het lichaam van uw vogel de hoeveelheid ‘stoppende’ zaden in zijn voedsel niet goed verwerken. Hierdoor onstaat verstopping. Uw vogel kan constipatie krijgen van bijvoorbeeld veel ei-voer en blauwmaanzaad. Naast constipatie kan uw vogel ook diarree krijgen van verkeerde voeding. Zorg er dus altijd voor dat uw vogel de juiste voeding krijgt, maar ook de juiste hoeveelheid. Uw dierenarts kan u hierbij adviseren.

Symptomen constipatie vogel

Als uw vogel ziek is, verandert zijn gedrag vaak. Uw vogel gaat bijvoorbeeld stil en opgekruld in een hoekje zitten. Bij constipatie kan er echter ook sprake zijn van onrustige gedrag: uw vogel ‘hupt’ heen en weer op zijn stokje. Ook een verminderde eetlust is een symptoom van constipatie. Bovendien kan uw vogel ontlastende bewegingen met zijn achterlijf maken zonder dat er ontlasting uit komt.

Constipatie vogel; wat kunt u zelf doen?

Aangezien constipatie bij de vogel veroorzaakt wordt door een teveel aan droogvoer en ‘stoppende’ zaden kunt u constipatie eenvoudig voorkomen. Zorg voor het juiste voedselaanbod en laat u hier goed over informeren. Is er eenmaal sprake van constipatie? Dan geeft u extra groenvoer en stopt u tijdelijk met alle ei-voer, blauwmaanzaad en andere stoppende zaden. Als u zich zorgen maakt, dan is het altijd verstandig contact op te nemen met een dierenarts. Ook als u zelf niet voldoende weet over de juiste voeding voor uw vogel kan uw dierenarts u helpen.

Constipatie vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Kan uw vogel zijn ontlasting niet meer kwijt en maakt u zich zorgen over zijn gezondheid? Neem gerust contact op met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt. De dierenarts kan u voedingsadviezen geven en uw vogel eventueel behandelen als dit nodig is. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering