U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Darmontsteking vogel

Darmontsteking vogel

Darmonsteking vogel; wat is het?

Darmontsteking vogelAls uw vogel een darmontsteking heeft dan zijn de cellen in de darmwand ontstoken. Dit zorgt ervoor dat de darmen niet voldoende voedingsstoffen op kunnen nemen. Een darmontsteking kan door verschillende ziekten veroorzaakt worden. Zo kan uw vogel bedorven voedsel gegeten hebben, vooral bij vochtig weer kunnen zaden bederven. Ook kan uw vogel een darmontsteking krijgen van te koud drink water en teveel vochtopname. Uw vogel kan teveel vocht opnemen door een te grote hoeveelheid zout in zijn voeding of door te veel groenvoer. Er kan ook te veel ijzer in de voeding van uw vogel zitten wat een ontsteking kan veroorzaken. Een besmetting met wormen kan eveneens zorgen voor een darmontsteking. Als uw vogel een darmontsteking heeft dan is het raadzaam om na te gaan waar deze vandaan komt.

Darmontsteking vogel; wat kunt u zelf doen?

Een darmontsteking kunt u natuurlijk beter voorkomen dan genezen. Het is belangrijk dat uw vogel het juiste voer krijgt. Let hierbij op het ijzer- en zoutgehalte in het voer. Zo kunt u het voor van JR Farms premium proberen. Ook kunt u er voor zorgen dat een wormenbesmetting niet voor een darmontsteking kan zorgen door uw vogel op tijd een wormenkuur te geven. Probeer eens Bogena wormmiddel.

Darmontsteking vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw vogel last van diarree? Hij kan een darmontsteking hebben. U kunt meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw vogel onderzoeken en de oorzaak van de darmontsteking achterhalen. Zo kan uw vogel de juiste behandeling krijgen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts