U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Kalkpoten

Kalkpoten

Kalkpoten; wat zijn het?

KalkpotenKalkpoten komen voornamelijk voor bij kippen. Het kan echter ook bij kanaries voorkomen. Kalkpoten zijn gemakkelijk te herkennen. Uw vogel heeft verdikte tenen en ze zien er schilferig uit. De kalkpoten worden veroorzaakt door een mijt. De mijt leeft tussen de tenen en de schubben van de poten van uw vogel. Daar leeft hij van huidschilfers. De mijt houdt het meeste van vochtige ruimtes. Het is belangrijk om de leefomgeving van uw vogel schoon en droog te houden. Zo kunt u kalkpoten meestal gewoon voorkomen. Kalkpoten veroorzaken veel hinder bij uw vogel. Het is niet levensgevaarlijk en kalkpoten zijn goed te behandelen.

Kalkpoten; wat kunt u zelf doen?

Als uw vogel kalkpoten heeft dan is dit erg vervelend. U wilt hem hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen maar wat kunt u dan het beste doen? De vogel kunt u behandelen met Exner Petguard spray. Dit is een natuurlijk product en niet schadelijk voor uw vogel en uzelf. Ook kunt u de omgeving van uw vogel (zitstok, hoekjes en kiertjes) behandelen met de spray. Daarnaast kunt u de beaphar ongedierteverstuiver gebruiken. Ook met deze verstuiver kunt u uw vogel en zijn omgeving behandelen.

Heeft uw vogel kalkpoten? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw vogel kalkpoten? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vogel onderzoeken en hem meteen een geschikte behandeling aanbieden. Ook kan een dierenarts u advies geven over de behandeling van overige dieren en hun omgeving. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts