U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Kropziekte

Kropziekte

Kropziekte; wat is het?

KropziekteAls uw vogel de kropziekte heeft dan is zijn krop ontstoken. De krop van uw vogel zit in zijn hals. Hier slaat uw vogel tijdelijk zijn voedsel op. Zo kan uw vogel in een korte tijd meer voedsel verwerken. Vanuit de krop gaat het voedsel naar de maag van uw vogel. Bij de kropziekte is de krop ontstoken. Uw vogel zal constant braken. De kropziekte is erg gevaarlijk voor uw vogel. Het is belangrijk om zo snel mogelijk naar een dierenarts te gaan. Uw vogel kan binnen 24 uur uitdrogen door het vele braken. De kropziekte kan veroorzaakt worden door verkeerd eten. Zo kan het zijn dat uw vogel te veel zoetigheid heeft gegeten. Ook kan de kropziekte veroorzaakt worden door bedorven groenvoer of een slechte hygiëne. Daarnaast kunnen zelfs onregelmatige voertijden kropziekte veroorzaken.

Kropziekte; wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk dat u de leefomgeving van uw vogel goed schoonhoudt. Daarnaast is de juiste voeding belangrijk. U zou het premium voer van Versele Laga kunnen proberen. Er zitten alleen maar natuurlijke producten in dit vogelvoer. Ook kunt u zorgen voor goed uitgekozen snacks. Zo zou u de snacks van JR Birds kunnen proberen. Er zitten geen kunstmatige kleur en smaakstoffen in. Uw vogel krijgt zo niet teveel suikers binnen door slechte snacks.

Kropziekte? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Blijft uw vogel braken? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vogel een antibiotica voorschrijven en advies geven over het braken. Uw vogel loopt het gevaar om uit te drogen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts