U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Legnood vogel

Legnood vogel

Legnood vogel; wat is het?

LegnoodAls uw vogel een vrouwtje is dan is deze tekst wellicht van belang. Een vrouwtjes vogel wordt ook wel een pop genoemd. Een pop heeft legnood wanneer zij haar eitjes niet kan leggen. Het ei bevindt zich in de eileider van uw pop maar ze kan hem niet naar buiten persen. Uw pop kan legnood krijgen doordat ze bijvoorbeeld te jong is of te intensief moeten broeden. Ook kunnen temperatuurschommelingen en heftige kou legnood veroorzaken. Daarnaast kan gebrekkige voeding een rol spelen bij legnood. Uw pop zal in geval van legnood haar nest verlaten en op de bodem van de kooi gaan zitten. Hierbij zal ze in een bolletje gaan zitten en haar veren opzetten. Het eitje zal dan ook verwijderd moeten worden door u of door een dierenarts. Indien u geen ervaring heeft met het verwijderen van eitjes kunt u beter een dierenarts inschakelen. Het eitje kan tijdens het verwijderen breken, dit zal tot het overlijden van uw pop leiden.

Legnood vogel; wat kunt u zelf doen?

Legnood kunt u soms voorkomen door uw vogel goed te verzorgen. Zorg voor de juiste voeding en genoeg bewegingsruimte. Zo kunt u het vogelvoer van Versele Laga proberen of Nature Diner van Vitakraft. Beide producten zijn afgestemd op de behoefte van vogels. Zo krijgt uw vogel de juiste voedingsstoffen binnen.

Legnood vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vogel legnood heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de regio? Een dierenarts kan vaststellen of er daadwerkelijk een eitje vastzit in de eileider van uw pop. Ook kan een dierenarts het eitje op een kundige manier verwijderen. Daarnaast kan een dierenarts u informeren over het voorkomen van nieuwe legnood. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts