U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Megabacterie

Megabacterie

Megabacterie; wat is het?

MegabacterieDe naam van deze ziekte of aandoening is eigenlijk helemaal fout. Je zou denken dat uw vogel besmet is door een bacterie. Dit is echter niet waar. Als men over de megabacterie spreekt dan betekent dit dat uw vogel last heeft van een schimmel. Eerder dacht men dat de ziekte veroorzaakt werd door een bacterie. Nu er andere en nieuwe inzichten zijn heeft de ziekte een nieuwe naam gekregen namelijk: Macrorhabdus Ornhitogaster. Als uw vogel besmet is met de schimmel dan ontstaan er ontstekingen in de kliermaag. Hier heeft de schimmel zich gevestigd. De kliermaag van uw vogel wordt groter en maakt veel slijm aan. Door de hoeveelheid slijm kan er voedsel achterblijven in de kliermaag. De kliermaag kan dan wel 4 keer zo groot worden. Uw vogel ontwikkelt een maag- darmstoornis. Daarna kunnen de longen en het hart in de verdrukking komen. Het is een ernstige ziekte wanneer deze niet op tijd aangepakt wordt. Om deze schimmelziekte te voorkomen is het belangrijk dat uw vogel de juiste voeding, verzorging, huisvesting en hygiëne krijgt.

Megabacterie; wat kunt u zelf doen?

De megabacterie is dus eigenlijk een schimmel. U kunt schimmels voorkomen door goed op uw vogel te letten en hem goed te verzorgen. Een goede hygiëne van uw vogel en zijn kooi is daarbij van groot belang. Ontsmet de kooi met enige regelmaat om de vestiging van schimmels te voorkomen. Ook is de juiste voeding van uw vogel van belang. Een vogel met een goede conditie en een optimale weerstand is minder vatbaar voor de schimmel. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens het compleet voer van JR Birds Premium of het krachtvoer van Orlux Frutti Patee. Beide producten helpen uw vogel bij zijn weerstand en zorgen voor een goede conditie.

Megabacterie? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vogel besmet is met dit schimmel? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de schimmel vaststellen en uw vogel behandelen met het juiste antischimmel middel. Daarnaast kan uw dierenarts u adviseren op het gebied van verzorging, voeding en hygiëne van uw vogel. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts