U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Ontstoken stuitklier vogel

Ontstoken stuitklier vogel

Ontstoken stuitklier vogel; wat is het?

Ontstoken stuitklier vogelAllereerst wat is een stuitklier? Uw vogel heeft een klein onderhuids orgaantje vlak boven zijn staart. Dit wordt de stuitklier genoemd. In de stuitklier wordt vet geproduceerd. Het vet uit de stuitklier komt door een kleine uitstulping naar buiten. Dit vet zorgt er voor dat het verenkleed van uw vogel in goede conditie blijft. Als de stuitklier ontstoken is dan blijft de vetproductie wel doorgaan. Dit zorgt er voor dat het vet zich ophoopt in de stuitklier. Deze kan vervolgens op het darmstelsel gaan drukken zodat uw vogel zijn ontlasting moeilijk kwijt kan. De stuitklier kan gaan ontsteken doordat uw vogel te weinig de gelegenheid heeft om te badderen of omdat hij te weinig ruimte heeft om te vliegen.

Ontstoken stuitklier; wat kunt u zelf doen?

Om een ontstoken stuitklier te voorkomen kunt u verschillende dingen doen. Het is belangrijk dat uw vogel genoeg ruimte heeft om te vliegen. Dit kan er voor zorgen dat de stuitklier van uw vogel niet gaat ontsteken. Daarnaast is het belangrijk dat uw vogel genoeg mogelijkheid heeft om lekker te badderen. Hier kunt u het vogelbad van Hagen Vision voor gebruiken. Als uw vogel wel een ontstoken stuitklier heeft dan kunt u het beste naar een dierenarts gaan. Ondertussen kunt u de darmwerking van uw vogel ondersteunen met Natures Dinner van Vitakraft. Dit voer zorgt voor een juiste spijsvertering en optimaliseert de darmwerking van uw vogel.

Ontstoken stuitklier vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vogel een ontstoken stuitklier heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan u vertellen wat u het beste kunt doen. Ook kan hij de ontsteking verzorgen en eventueel medicijnen geven. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts