U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Oogontsteking vogel

Oogontsteking vogel

Oogontsteking vogel; wat is het?

Oogontsteking vogelUw vogel kan een ontsteking krijgen aan zijn ogen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer beide ogen van uw vogel ontstoken zijn dan komt dit meestal voort uit een ziekte ergens anders in het lichaam van uw vogel. Het is dan een symptoom van bijvoorbeeld een infectieziekte. Als uw vogel één oog ontstoken heeft dan wordt dit meestal veroorzaakt door een lokale infectie. Dit kan komen doordat uw vogel iets in zijn oog heeft gekregen. Bijvoorbeeld een takje van een boom. Ook kan het oog van uw vogel ontstoken raken door viezigheid in hok of zijn omgeving. Een goede hygiëne is dan ook altijd van belang voor een gezonde vogel.

Oogonsteking vogel; wat kunt u zelf doen?

Als uw vogel een oogontsteking heeft dan wilt u hem hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de druppels van Carprofen, deze werken pijnstillend en ontstekingsremmend. Als de ontsteking aanhoudt kunt u het beste wel contact opnemen met een dierenarts. Ook zou u de Multi vitaminen van Beaphar kunnen proberen. Het is belangrijk dat uw vogel gezond is en blijft. Hij heeft hier wel genoeg vitaminen nodig. Als de weerstand en gezondheid van uw vogel goed is dan loopt hij minder risico op het krijgen van een ontsteking.

Oogontsteking vogel? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vogel een oogontsteking heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de oorzaak van de ontsteking achterhalen. Zo kan de oorzaak meteen behandeld worden. Ook kan de dierenarts u advies geven over een behandeling van de ontsteking zelf. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts