U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Papegaai verkouden

Papegaai verkouden

Papegaai verkouden; wat is het?

We hebben er allemaal wel eens last van: een verkoudheid. Ook uw papegaai kan verkouden worden. Maar wat belangrijk is om te weten, is dat een verkoudheid bij een papegaai vaak niet onschuldig is. Uw vogel kan hier zelfs heel erg ziek door worden. Omdat de conditie van uw papegaai snel kan verslechteren, is extra (medische) zorg en aandacht een must. 

Een verkoudheid wordt vaak veroorzaakt door tocht, stress, baden bij te koude temperaturen en temperatuurschommelingen. Zorg dus altijd voor de juiste leefomstandigheden voor uw papegaai kijkt. Als u vermoedt dat uw papegaai verkouden is of wordt, dan adviseren wij u om altijd contact op te nemen met een dierenarts. Uw papegaai kan dan goed in de gaten gehouden worden en de juiste behandeling krijgen.

Papegaai verkouden; symptomen

Een zieke papegaai laat zien dat hij zich niet goed voelt door zichzelf op te rollen en zijn snavel tussen zijn veren te stoppen. U zit dus een ‘bolletje’ papegaai in de kooi zitten. Uw vogel kan veelvuldig niezen waarbij slijmerige vloeistof uit zijn snavel komt. Als de conditie van uw papegaai verslechtert, dan neemt zijn eetlust af. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Papegaai verkouden; wat kunt u zelf doen?

U denkt dat uw papegaai verkouden is? Dan kunt u het beste meteen een dierenarts raadplegen. Uw dierenarts kan de ernst van de verkoudheid bepalen en de gezondheid van uw papegaai beoordelen. Daarbij kan de papegaai behandeld worden en kunt u tips krijgen voor de verzorging van uw papegaai. Het is verstandig om uw papegaai apart in een kooi te zetten als hij ziek is.

Papegaai verkouden? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Is uw papegaai verkouden? Twijfel dan niet maar maak een afspraak bij een dierenarts of dierenkliniek. De dierenarts kan de verkoudheid vaststellen en bepalen wat u het beste kunt doen. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering