U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Parkiet diarree

Parkiet diarree

Parkiet diarree; wat is het?

Parkiet diarreeEen parkiet met diarree is ziek. Diarree geeft namelijk altijd aan dat er iets mis is met de gezondheid van uw vogel. U kunt bij parkieten van diarree spreken als de ontlasting wateriger is dan normaal; de ontlasting kan een klein beetje waterig zijn, maar ook bijna alleen maar uit water bestaan. 
Uw parkiet kan diarree krijgen als hij iets verkeerd gegeten heeft. Bedorven voedsel bijvoorbeeld. Maar ook te veel groenvoer of eiwitten kunnen diarree veroorzaken. Datzelfde geldt voor een vochtige vogelkooi. Staat een kooi op de tocht, dan kan uw parkiet een maag-darminfectie krijgen die eveneens diarree als gevolg heeft. 
Diarree bij uw parkiet kan een symptoom zijn van één van de ziektes waarmee uw parkiet te maken kan krijgen. Heeft uw vogel langere tijd diarree of maakt u zich zorgen over zijn gezondheid, dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met een dierenarts. Hij of zij kan de oorzaak van de diarree vaststellen.

Symptomen parkiet diarree

De ontlasting van uw parkiet verandert; de substantie is anders, vaak waterig. In sommige gevallen zit er ook bloed in de ontlasting van uw vogel. Vaak zijn de veren op het achterlijf van uw parkiet smerig omdat er ontlasting aan blijft plakken.

Parkiet diarree; wat kunt u zelf doen?

Als uw parkiet eenmaal diarree heeft, dan is het belangrijk dat u de gezondheid van uw vogel goed in de gaten houdt. Hygiëne is nu van groot belang. Maak de veren van uw vogel schoon met lauw water en een spons. Zorg er vervolgens voor dat uw vogel weer droog wordt. Daarbij zet u uw vogel apart en verhoogt u de temperatuur in de vogelkooi gedurende enige tijd. Het is uiteraard ook belangrijk om de oorzaak van de diarree te achterhalen en deze, indien mogelijk, weg te nemen. Staat de vogelkooi op de tocht of krijgt uw vogel te veel groenvoer? Verplaats de kooi of pas de voeding van uw parkiet aan. Weet u niet waar de diarree door veroorzaakt wordt? Neem dan altijd contact op met een dierenarts.

Parkiet diarree? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw parkiet last van diarree? En maakt u zich zorgen over zijn conditie? Neem dan contact op met een dierenarts of dierenkliniek zodat uw vogel goed onderzocht wordt. Soms is onderzoek van de ontlasting noodzakelijk om de oorzaak vast te stellen. Een eventuele behandeling kan vervolgens gestart worden. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering