U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Parkieten ziektes

Parkieten ziektes

Parkieten ziektes; wat zijn het?

Parkieten ziektes Heeft u een parkiet of bent u van plan een parkiet aan te schaffen? Dan is het verstandig om u te verdiepen in de ziektes waarmee uw vogel te maken kan krijgen. Als parkieten ziek zijn, kunt u dit aan hun gedrag merken. Houd de gedragingen van uw vogel dan ook altijd nauwlettend in de gaten. Enkele parkieten ziektes die (vaak) voorkomen zijn; 

Parkieten ziektes; symptomen

Alle ziektes hebben natuurlijk andere symptomen. Toch verandert het gedrag van een zieke parkiet bijna altijd. Uw vogel doet zijn best om dit te verbergen, maar als u goed oplet kunt u dit waarnemen. Als een parkiet zich ziek voelt, kan hij zichzelf ‘opblazen’. Zijn verendek staat dan bol. Ook kan hij zich opkrullen en in een hoekje gaan zitten of bijvoorbeeld voedsel weigeren. U kunt uw vogel zelf ‘onderzoeken’. Controleer zijn ontlasting en voel of er ‘afwijkingen’ op zijn lichaam voorkomen. Ook de conditie van de veren van uw dier zeggen vaak veel over zijn gezondheid.

Parkieten ziektes; wat kunt u zelf doen?

Als een parkiet ziek is, is het belangrijk dat hij ruimte en rust krijgt om te herstellen. Zet een zieke parkiet altijd apart. Verwarm de vogelkooi tot ongeveer 35 graden Celsius. Daarbij geeft u uw parkiet extra voedingssupplementen. Een dierenarts kan u hier meer informatie over geven. Als uw parkiet lang ziek is of u zich zorgen maakt over zijn gezondheid is contact met een dierenarts altijd noodzakelijk.

Parkieten ziektes? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Is uw parkiet ziek? Maak dan een afspraak met een dierenarts. De dierenarts kan uw vogel onderzoeken en hopelijk een diagnose stellen. Vervolgens kan er een geschikte behandeling gestart worden. Neem meteen contact op met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering