U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Psitaccine Beak and Feather disease vogel

Psitaccine Beak and Feather disease vogel

Psitaccine Beak and Feather disease vogel; wat is het?

Psitaccine Beak and Feather disease vogelPsittacine Beak and Feather disease is een ziekte die voorkomt bij parkietachtigen en papegaaien. We noemen de ziekte ook wel bek- en vederrot. Psittacine Beak and Feather disease wordt veroorzaakt door een bacterie en kan in de veren of in het bloed van uw vogel voorkomen. Als uw vogel besmet raakt, zit het virus eerst in de veren. Uw vogel is dan nog niet ziek, maar kan de bacterie wel overdragen aan andere vogels. Dit gebeurt via huidschilfers of ontlasting. Een jong kan ook door de oudervogel besmet raken. Psittacine Beak and Feather disease kan vanzelf overgaan, maar de kans bestaat ook dat de ziekte zich uitbreidt naar het bloed van uw vogel. Als dit het geval is, dan overlijdt uw dier. Psittacine Beak and Feather disease kan helaas niet genezen worden.

Psittacine Beak and Feather disease vogel; symptomen

De bacterie tast de veren en snavel aan. Veren vallen uit, vaak ziet u daarbij bloed. De kans is groot dat de veerschacht verdikt is. Ook vertoont de huid rode en kale plekken. De snavel van uw vogel wordt vervolgens zwart. Het eetpatroon van uw vogel verandert door Psittacine Beak and Feather disease; vaak eet het dier minder en wordt hij lusteloos.

Psittacine Beak and Feather disease vogel; wat kunt u zelf doen?

Een besmetting met Psittacine Beak and Feather disease is niet te genezen. Let er daarom altijd op dat u geen besmette vogel aanschaft. Vraag naar papieren waarop de uitslag van de Psittacine Beak and Feather disease test vermeld staat. Is uw vogel besmet met de bacterie? Dan is contact met een dierenarts altijd noodzakelijk. Hij of zij kan u adviseren wat u het beste kunt doen.

Psittacine Beak and Feather disease vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Vermoedt u Psittacine Beak and Feather disease? Twijfel dan niet maar neem meteen contact op met een dierenarts of dierenkliniek. Het is van groot belang om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen. Handel daarom snel. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering