U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Scaly Face vogel

Scaly Face vogel

Scaly Face vogel; wat is het?

Scaly face vogelScaly Face is een andere naam voor schurftmijt bij vogels. Scaly Face is de benaming voor spinachtige diertjes die vooral op en rondom de kop van uw vogel leven. Naast de kop zijn ook de poten vaak doelwit. De mijten houden zichzelf in leven met huidweefsel van uw vogel. Hij graaft gangetjes in de huid, poten of snavel van uw vogel. Scaly Face is erg besmettelijk. Voor andere vogels, maar ook voor u! Vermoedt u Scaly Face bij uw vogel of uzelf? Neem dan contact op met uw dierenarts en huisarts. U krijgt dan alle benodigde informatie om verdere verspreiding te voorkomen. Ook kan er meteen een behandeling gestart worden.

Scaly Face vogel; symptomen

Bij een Scaly Face besmetting graven de mijten gangetjes ‘in’ uw vogel. U kunt deze gangetjes soms zien op de huid van uw dier. Ook kunnen er wratachtige plekken rondom de snavel en poten ontstaan. Omdat uw vogel in de meeste gevallen jeuk heeft, pikt hij in zijn veren en schuurt hij zijn lichaam langs bepaalde voorwerpen.

Scaly Face vogel; wat kunt u zelf doen?

Als uw vogel besmet is met Scaly Face, dan is contact met een dierenarts noodzakelijk. Hij of zij kan u een middel voorschrijven waarmee uw vogel behandeld kan worden. Vergeet niet om ook de vogelkooi of volière goed te behandelen en te ontsmetten. Deze dubbele behandeling is noodzakelijk om een nieuwe besmetting tegen te gaan. Vermijd veel contact met uw vogel als hij Scaly Face heeft omdat ook u besmet kunt raken. De schurftmijt is namelijk overdraagbaar via lichamelijk contact. De dierenarts kan u meer vertellen over de behandeling van uw vogel en zijn leefomgeving.

Scaly Face vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Herkent u de kenmerken van Scaly Face bij uw vogel? Neem dan contact op met een dierenarts of dierenkliniek. De dierenarts kan de mijt vaststellen en adviseren welke behandeling uw vogel nodig heeft. Ook kunt u tips krijgen over het reinigen en ontsmetten van zijn leefomgeving. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering