U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Schurftmijt vogels

Schurftmijt vogels

Schurftmijt vogels; wat is het?

Schurftmijt vogels De schurftmijt is een spinachtig diertje. Het leeft op de huid, poten of snavel van uw vogel. De schurftmijt komt regelmatig voor bij vogels. Het is echter wel goed te bestrijden. Als uw vogel besmet is met de schurftmijt dan kan hij andere vogels ook besmetten. Ook de kooi van uw vogel bevat mijten en zal ontsmet moeten worden. De mijt voedt zich met huidweefsel van uw vogel. Dit doet hij door gangetjes te graven onder de huid, in de snavel of in de poten. U kunt deze gangetjes met het blote oog zien. De mijt zelf kunt u niet zien.

Schurftmijt vogels; wat kunt u zelf doen?

Als uw vogel besmet is met schurftmijt dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk bestrijden. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de ongedierteverstuiver van beaphar. Deze verstuiver is speciaal ontwikkeld voor vogels en is effectief tegen de schurftmijt. Ook kunt u de spray van Exner Petguard gebruiken. Deze spray is ongevaarlijk voor mens en dier. U kunt hem voor elk dier gebruiken.

Schurftmijt vogels? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Pikt uw vogel zijn veren uit? Bent u bang dat hij schurftmijt heeft en wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan onderzoeken of de schurftmijt de oorzaak is van het verenpikken. Ook kan de dierenarts u een behandeling adviseren. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts