U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Verminderde eetlust vogel

Verminderde eetlust vogel

Verminderde eetlust vogel; wat is het?

Verminderde eetlust vogelAls een vogel een verminderde eetlust heeft, dan is er vaak ‘iets’ aan de hand. Helemaal als uw vogel zijn eten weigert, is dit reden genoeg om uw dier goed in de gaten te houden. Een verminderde eetlust kan al snel leiden tot vermagering van uw vogel. Uw dier wordt zwak en kan zelfs overlijden. Vaak is een verminderde eetlust een symptoom van een andere ziekte. Voorbeelden zijn constipatie, stress, wormen, een darmontsteking en coccidiose. Het is belangrijk om de oorzaak van de verminderde eetlust snel te achterhalen. Wacht daarom nooit te lang en neem contact op met een dierenarts.

Symptomen verminderde eetlust vogel

Uw vogel eet minder tot niets. Omdat een verminderde eetlust vaak een symptoom is van een ziekte, kan uw vogel ook andere klachten hebben. Bekijk de klachten die bij vogels voorkomen voor meer informatie. Natuurlijk kunt u ook direct een dierenarts inschakelen en uw zorgen bespreken.

Verminderde eetlust vogel; wat kunt u zelf doen?

Aan een verminderde eetlust bij uw vogel kunt u zelf helaas weinig doen. Het belangrijkste is om de oorzaak van de verminderde eetlust te achterhalen. Is er sprake van een ziekte, dan kan een dierenarts uw vogel vervolgens behandelen. 

Is uw vogel erg verzwakt door het weinige eten? Dan kan dwangvoeding nodig zijn. Ook het apart zetten van uw vogel is waarschijnlijk verstandig. De temperatuur in zijn kooi of volière mag verhoogd worden naar 35 graden Celsius. Uw vogel hoeft zichzelf nu minder warm te houden waardoor er meer energie overblijft voor zijn herstel.

Verminderde eetlust vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Als u merkt dat uw vogel minder eet dan kunt u direct contact opnemen met een dierenarts of dierenkliniek. Let ook goed op andere klachten en het gedrag van uw dier en meld deze altijd. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering