U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Vogel stress

Vogel stress

Vogel stress; wat is het?

Parkiet_Zoekdierenarts.nlStress is een natuurlijke reactie van het lichaam op een situatie of lichamelijk ongemak. Uw vogel kan ook stress ervaren. Stress bij uw vogel kan voor veel problemen en ongemak zorgen bij uw vogel. Neem stress dan ook altijd serieus. Uw vogel kan door verschillende zaken gestrest raken. Zo kan verkeerde voeding een rol spelen. Uw vogel raakt verzwakt door onjuiste voeding en loopt het risico om besmet te raken met een ziekte. Dit kan enorme stress te weeg brengen. Ook het transporteren van uw vogel brengt stress met zich mee. Uw vogel weet niet wat er gaat gebeuren en zal hierdoor gestrest raken. Daarnaast is pijn een grote stressfactor. Als uw vogel pijn heeft dan zal dit stress met zich meebrengen.

Vogel stress; wat kunt u zelf doen?

Langdurige stress is gevaarlijk voor iedere vogel. U kunt dit het beste voorkomen, haal uw vogel uit de stress situatie en verminder zo de stress. Als uw vogel toch last heeft van stress dan kunt u hem Avian Avi stress mix geven. Dit zorgt ervoor dat de stress verminderd en dat uw vogel rustig wordt. Ook is het belangrijk dat uw vogel extra vitaminen en mineralen binnen krijgt wanneer hij gestrest is. Hier kunt u de multi-vitaminen van Combex voor gebruiken. Ze bevatten alle benodigde vitaminen en mineralen voor uw vogel.

Vogel stress? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw vogel gestrest is? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw vogel onderzoeken en een eventuele oorzaak vaststellen. Ook kan een dierenarts advies geven over de verzorging en omgang met een gestreste vogel. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts