U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Vogelziekte vogel

Vogelziekte vogel

Vogelziekte vogelElke vogel kan de vogelziekte krijgen. Dit virus wordt ook wel ornithose genoemd. De vogelziekte wordt vaak verward met de papegaaienziekte en de vogelgriep. 
De vogelziekte kan het best vergeleken worden met een griep. Dat mag dan wel niet ernstig klinken, maar een griep kan grote gevolgen hebben voor uw vogel. Het is dan ook altijd belangrijk om contact op te nemen met een dierenarts. 
Als uw vogel de vogelziekte heeft, is daarmee niet gezegd dat hij ook daadwerkelijk ziek wordt. Uw vogel kan namelijk ook alleen drager zijn. Is uw vogel drager van de vogelziekte, dan kan hij andere vogels besmetten. Ook u kunt de vogelziekte krijgen. Dit virus is namelijk een zogenaamde zoönose. Is uw vogel ziek of vermoedt u de vogelziekte? Neem dan niet alleen contact op met uw dierenarts, maar ook met uw huisarts.

Vogelziekte vogel; symptomen

De vogelziekte lijkt op een griep. Uw dier heet opgezette veren, een ‘loopneus’ en vieze veren door de snot die vrijkomt. Ook ontstoken ogen en benauwdheid kunnen voorkomen. De symptomen van de vogelziekte lijken sterk op symptomen van de vogelgriep.Bij beide ziekten is een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk.

Vogelziekte vogel; wat kunt u zelf doen?

De vogelziekte is te behandelen met antibiotica. Uw dierenarts kan dit voorschrijven. Om verdere besmetting te voorkomen, is het belangrijk om uw vogel meteen apart te zetten. Ontsmet het verblijf waar uw vogel zat grondig. Neem hierbij ook voederbakjes, drinkflesjes en eventuele speeltjes mee. Omdat ook u besmet kunt raken met de vogelziekte is het verstandig om hierbij handschoenen te dragen. Uw dierenarts kan u aanvullende tips geven.

Vogelziekte vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Denkt u dat uw vogel de vogelziekte heeft? Twijfel dan niet meer maak een afspraak met een dierenarts of dierenkliniek. De dierenarts kan uw vogel een antibioticakuur voorschrijven. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering