U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Waterige ontlasting vogel

Waterige ontlasting vogel

Waterige ontlasting vogel; wat is het?

Waterige ontlasting vogelAan de ontlasting van uw vogel kunt u veel ‘aflezen’. Zo kan de kleur van de ontlasting veranderen in geval van ziekte maar ook de substantie. Uw vogel kan last hebben van constipatie, diarree of waterige ontlasting.
Waterige ontlasting wordt vaak verward met diarree. Toch wordt met waterige ontlasting iets anders bedoeld. Als uw vogel last heeft van waterige ontlasting, dan is de ontlasting deels waterig en deels hard. Er is dus altijd nog ‘harde’ ontlasting aanwezig als we van waterige ontlasting spreken. Bij diarree is dit niet het geval, dan is alle ontlasting zacht. Waterige ontlasting kan het gevolg zijn van te koud drinkwater, tocht, stress, te veel groenvoer of plotselinge temperatuurschommelingen.  

Symptomen waterige ontlasting vogel

Waterige ontlasting kunt u herkennen aan (water)dunne ontlasting waarin u nog wel vaste bestandsdelen ziet. U vogel kan zich ongemakkelijk of ziek voelen door de waterige ontlasting waardoor zijn gedrag verandert. Het dier kan zich onrustig gedragen of zich terugtrekken.

Waterige ontlasting; wat kunt u zelf doen?

Waterige ontlasting is altijd een teken dat er iets mis is. Vaak zijn er problemen met de leefomgeving. Hier kunt u zelf iets aan doen. Zorg ervoor dat uw vogel in een warme, schone en tochtvrije kooi verblijft. Daarbij moet drinkwater altijd op kamertemperatuur zijn en stress gereduceerd worden. Ook heeft uw vogel een gevarieerd en gezond dieet nodig.
Vooral als uw vogel ernstige of langdurige waterige ontlasting heeft, is contact met een dierenarts aan te raden. Hij of zij kan de ontlasting van uw vogel of het dier zelf onderzoeken en de onderliggende oorzaak behandelen. Wacht nooit te lang en voorkom dat uw vogel erg ziek wordt of bijvoorbeeld uitdroogt.

Waterige ontlasting vogel? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw vogel last van waterige ontlasting en maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met een dierenarts of dierenkliniek. U kunt advies krijgen voor thuis, maar soms is het ook nodig dat uw vogel een behandeling ondergaat. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering