U bent hier: Klachten bij uw dier Vogels Wormen bij vogels

Wormen bij vogels

Wormen bij vogels

Wormen bij vogelsVogels kunnen helaas besmet raken met wormen. Als uw vogel besmet is en met meerdere soortgenootjes leeft, betekent dit vaak dat ook de andere vogels besmet zijn. Wormen kunnen namelijk overgedragen worden via ontlasting. Het is verstandig om de ontlasting van uw dier regelmatig te controleren. Wellicht dat u zo zelf een besmetting met wormen kunt ontdekken. Een wormen besmetting geeft vaak pas klachten als het om een chronische infectie gaat. Uw vogel heeft dan vaak al langere tijd last van wormen. Vaak worden vogels in de zomer lastig gevallen door wormen, vooral jonge vogels zijn hier vatbaar voor. Doet u niets aan een wormeninfectie dan kan uw vogel overlijden. Ontwormen is dus bijzonder belangrijk.

Symptomen wormen bij vogels

Vaak wordt de vogel lusteloos en suf als hij wormen heeft. Of er ook andere symptomen optreden, ligt aan de ‘plek’ waar de wormen zich bevinden. Zo kan benauwdheid ontstaan door wormen in de luchtwegen en is diarree of waterige ontlasting een teken van wormen in de darmen.

Wormen bij vogels; wat kunt u zelf doen?

Wormen kunt u vaak voorkomen door uw vogel op tijd een wormenkuur te geven. Er zijn verschillende wormenkuren verkrijgbaar. Let er vooral op dat de kuur die u koopt geschikt is voor uw vogel. U kunt ook wormenkuren kopen die voor verschillende soorten wormen geschikt zijn. Denk hierbij aan spoelwormen, haakwormen en bijvoorbeeld rondwormen. Vraag eventueel uw dierenarts om advies. Heeft u meerdere vogels en zijn zij al besmet? Let dan extra goed op de hygiene in de voliere of de vogelkooi. Een besmetting kan immers eenvoudig overgedragen worden via ontlasting. Ook als u slechts één vogel heeft, is dit erg belangrijk. Het diertje kan namelijk steeds opnieuw besmet raken als hij in aanraking komt met zijn eigen ontlasting.

Wormen bij vogels? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw vogel last van wormen? En maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw dier? Twijfel dan niet maar maak een afspraak met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt. De dierenarts kan vaststellen om welke soort worm het gaat en uw vogel behandelen. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering